Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος λαμπαδηδρόμος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος λαμπαδηδρόμος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

«Είναι τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη για τις αξίες του αθλητισμού να μεταφέρεις γι’ αυτά έστω τα 250 μέτρα, ως ένας από τους 505 δρομείς, την Ολυμπιακή Φλόγα» σημειώνει ο επικεφαλής επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, πρώην δήμαρχος Πεύκης και αθλητικός δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με αφορμή τη συμμετοχή του ως λαμπαδηδρόμου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

«Το ένοιωσα κι αυτή τη φορά όταν βάδιζα στις αρχές της εβδομάδας, με την ιερή Φλόγα στα χέρια προς την Ακρόπολη, τελευταίο σταθμό της πριν από την επίσημη παράδοση που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Έχοντας καλύψει δημοσιογραφικά εννέα Ολυμπιακούς Αγώνες, αντιλαμβάνομαι καλά τα μηνύματα που στέλνει σε όλο τον κόσμο η Ολυμπιακή Φλόγα» σημείωσε.

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Θεοδωρακόπουλος, η αντιπροσωπεία της Νοτίου Κορέας παρέλαβε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Ιερή Φλόγα, για να τη μεταφέρει στη διοργανώτρια πόλη  των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, την Πιονγκ Τσανγκ, 150 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, τη Σεούλ. Οι πληροφορίες από τη Σεούλ αναφέρουν ότι η υποδοχή που έγινε στη Φλόγα, που ήδη πήρε τον δρόμο της να διανύσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, πριν καταλήξει στο στάδιο της τελετής έναρξης, ήταν εκπληκτική.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 και είναι η τρίτη φορά που φιλοξενούνται στην Ασία. Η Νότιος Κορέα είχε φιλοξενήσει το 1988 στη Σεούλ τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Καλή επιτυχία και μακάρι η Ολυμπιακή Εκεχειρία να επικρατήσει στην περιοχή που απειλείται από  απρόβλεπτες κινήσεις της Βορείου Κορέας» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Θεοδωρακόπουλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet