Γ. Μυλωνάκης: Η δημοτική Αρχή υλοποιεί τη δική της μυστική ατζέντα για τη βίλα Ιόλα
Πολιτική

Γ. Μυλωνάκης: Η δημοτική Αρχή υλοποιεί τη δική της μυστική ατζέντα για τη βίλα Ιόλα

Σοβαρές αιχμές αφήνει για τη διοίκηση του δημάρχου Αγ. Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης αναφορικά με τους χειρισμούς της πρώτης στο θέμα της αγοράς της βίλας Ιόλα.

Ο κ. Μυλωνάκης υποστηρίζει ότι η δημοτική Αρχή «υλοποιεί τη δική της μυστική ατζέντα», έχοντας αποδεχθεί μόνο «προσχηματικά το κείμενο των αντιδημάρχων Πετσατώδη – Σιδέρη», ενώ εκφράζει ερωτηματικά για τη «βιασύνη» της διοίκησης να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι τη σχετική συμφωνία αγοράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μυλωνάκη:

Αναγκαία προϋπόθεση για την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η σύσταση 9μελούς Επιτροπής στο σύνολό της και η εκπλήρωση των σκοπών της. Στην τελευταία συνεδρίαση ζήσαμε το εξής παράδοξο: Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε 9μελή επιτροπή, με τον ορισμό μόνο των έξι μελών και όχι του συνόλου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το δίδυμο Σταθόπουλου Βλάχου αποδέχθηκε προσχηματικά το κείμενο των αντιδημάρχων Πετσατώδη Σιδέρη, απλώς και μόνο για να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβολαίων. Είναι σαφές ότι η δημοτική Αρχή διαθέτει δική της μυστική ατζέντα και απέχει αρκετά από όσα ψηφίστηκαν το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ήδη πάντως μέτρησε δύο απώλειες κατά την ψήφιση του θέματος.

Επιπλέον, το σοβαρό ενδεχόμενο της μείωσης των αντικειμενικών αξιών και της παράλληλης επαναφοράς του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας φέρνει τον σημερινό ιδιοκτήτη σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς αυξάνει την ανάγκη του να ξεφορτωθεί το βάρος του ακινήτου. Στρατηγικά, αν ο Δήμος έδειχνε υπομονή, με δεδομένο ότι είναι ο μόνος υποψήφιος αγοραστής, τότε ο χρόνος θα μετρούσε υπέρ του και μόνο ωφελημένος θα μπορούσε να βγει.

Η περίεργη και ανεξήγητη βιασύνη της δημοτικής Αρχής να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στην αγορά, δίχως να έχει επεξεργαστεί σχέδιο αξιοποίησης που θα την καθιστά βιώσιμη, εγείρει πολλά ερωτηματικά. Οι σπασμωδικές κινήσεις της ομάδας που διαπραγματευόταν το ακίνητο προαναγγέλλουν σοβαρές περιπέτειες για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με τον ορατό κίνδυνο το όνειρο να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet