Ημερίδα «#Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι» από τον Όμιλο για την UNESCO Β.Π.
Αυτοδιοίκηση

Ημερίδα «#Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι» από τον Όμιλο για την UNESCO Β.Π.

Με κεντρικό μήνυμα «#Το_διαδίκτυο_δεν_είναι_παιχνίδι» ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το Cyber Security International Institute (CSII) διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα δίνοντας έμφαση στην ορθή χρήση του διαδικτύου μέσα από τη σωστή ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονεί, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο HELEXPO Maroussi (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι).

Με πρωτοβουλία της προέδρου του Ομίλου, ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια Βορείων Προαστίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να ενημερωθούν από την ειδική ομάδα επιστημόνων του CSII με επικεφαλής τον αντιστρατηγό – πρώην προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλη Σφακιανάκη.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, μέσω ειδικών παρουσιάσεων, για το τεράστιο εύρος δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο, την ελεγχόμενη χρήση του στην καθημερινή μας επικοινωνία και ψυχαγωγία, αλλά και για τα επικίνδυνα φαινόμενα που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. «μπλε φάλαινα», «αλάτι και πάγος» κ.ά.).

«Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, έχοντας στο επίκεντρο των συνεργασιών του την προαγωγή και προάσπιση των υπέρτατων, πανανθρώπινων σκοπών της UNESCO για επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο, συνεχίζει να χτίζει και να προωθεί δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς που την εκπροσωπούν», τονίζει στο μήνυμά της η κα Πατούλη.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της ΔΕΘ – HELEXPO και υποστηρίζεται από τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής MediΠΡΙΝΟΥ ως μέγας χορηγός και το περιοδικό People ως χορηγός επικοινωνίας. Παράλληλα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», ως υποστηρικτής, θα ενυδατώσει όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημερίδας με θέμα την ορθή χρήση του διαδικτύου.

Στο τέλος των θεματικών επιμορφωτικών παρουσιάσεων οι μαθητές θα έχουν τη χαρά να ψυχαγωγηθούν από τον τραγουδιστή «Βo».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet