Γ. Κουράσης: Παρά τις ιδανικές συνθήκες, «λειψό» το έργο της διοίκησης Ρούσσου
Πολιτική

Γ. Κουράσης: Παρά τις ιδανικές συνθήκες, «λειψό» το έργο της διοίκησης Ρούσσου

Κριτική στη δημοτική Αρχή του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, άσκησε ο τέως δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κουράσης, στο πλαίσιο του πρόσφατου δημόσιου απολογισμού.

Ο κ. Κουράσης τόνισε, σχολιάζοντας τον μέχρι σήμερα απολογισμό της διοίκησης του Δήμου, ότι  «δεν μπορεί να είναι έργο αυτό ουσιαστικά μιας ολόκληρης θητείας, που ευτύχησε συγκυριακά (το τονίζω) να κινηθεί, σε ιδανικές για έναν δήμαρχο συνθήκες».

Στη συνέχεια, κι αφού απαρίθμησε τις «ιδανικές» συνθήκες υπό τις οποίες λειτούργησε η δημοτική Αρχή του κ. Ρούσσου, ο κ. Κουράσης αναφέρθηκε στα σημεία εκείνα στα οποία -κατά τη γνώμη του- η δημοτική Αρχή δεν μπορεί να πάρει «καλούς βαθμούς».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ανέφερε:

1. Ουσιαστικά μπήκαν κάτω από το χαλί όλα τα μεγάλα δομικά προβλήματα της πόλης, όπως:

  1. Το κυκλοφοριακό (που έχει βέβαιο πολιτικό κόστος).
  2. Το θέμα του οικισμού των Ρομά (ίσως λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων).
  3. Οι ελλείψεις κτηριακής υποδομής σε δομές κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. βρεφονηπειακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.λπ.). Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κληροδοτήματος Σαχάλα, το οποίο προορίζεται για ΚΑΠΗ. Ενώ είχε ενταχθεί και εγκριθεί η μελέτη που είχε εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από τη διαχειριστική Αρχή, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, η σημερινή διοίκηση δεν δημοπράτησε ακόμα.
  4. Το θέμα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (και μη μου πει κανείς ότι οι 150 θέσεις του νέου δημαρχείου θα λύσουν το πρόβλημα).

2.  Λείψανε δραματικά όλα τα μεγάλα έργα υποδομής (πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά, οδοποιία, πεζόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας), που έχει ανάγκη η πόλη και μην μου πει κανένας ότι δεν «προκάναμε». Γιατί τι να πούμε εμείς που είχαμε τον ίδιο σχεδόν χρόνο θητείας, με παντελή μάλιστα απουσία των ευνοϊκών συνθηκών που προαναφέρθηκαν.

3. Η παντελής αδράνεια για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος «Καλλισπέρη». Ένα περιουσιακό στοιχείο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με εγκεκριμένη μελέτη από το ΚΑΣ, που όμως, και εδώ για λόγους ιδεοληψίας, δεν έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει κάποιες πρωτοβουλίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet