Ομιλία της εκπαιδευτικού Στ. Φλωρά για την άγνοια του διαδικτύου
Κοινωνία

Ομιλία της εκπαιδευτικού Στ. Φλωρά για την άγνοια του διαδικτύου

Μια πολύ σημαντική και ιδιαιτέρως χρήσιμη ενημερωτική συνάντηση οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, με το επίκαιρο θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο – Η άγνοια βλάπτει σοβαρά την οικογένεια», όπως μας ενημερώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το θέμα παρουσίασε πολύ παραστατικά και ανέλυσε, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, η εκπαιδευτικός Στέλλα Φλωρά, «μια προικισμένη εκπαιδευτικός, που είπε τα πράγματα με το όνομά τους, με συνέπεια να συμμετέχουν στη συζήτηση, εκτός από τους γονείς και οι μαθητές που είχαν σπεύσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κυρία Στέλλα Φλωρά, που είναι κάτοικος της Πεύκης και η οποία πραγματοποιεί δεκάδες ομιλίες κάθε χρόνο σε ολόκληρη την χώρα, τόνισε ότι «το βασικό μέλημα που θα πρέπει να έχει κάθε γονέας στο μυαλό του είναι ότι το χάσμα των γενεών δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλο. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός των περισσοτέρων ενηλίκων είναι η κυριότερη αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν on line τα παιδιά. Η λύση βρίσκεται στη διαρκή επιμόρφωση και ενασχόληση με τον κόσμο του διαδικτύου, έτσι ώστε ο γονέας να μπορεί να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει αλλά και να ελέγξει το παιδί του».

Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης παρακολούθησε την ομιλία και συνεχάρη τόσο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και την εκπαιδευτικό κυρία Φλωρά.

«Η χρήση από τα παιδιά μας του διαδικτύου μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους. Άρα είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε καλά τις κακοτοπιές, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά. Και στον τομέα αυτό η ομιλία της κυρίας Φλωρά πέτυχε διάνα» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet