Άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς διεξήχθη στο δημαρχείο Αμαρουσίου σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την άσκηση, η οποία, διεξήχθη, όπως ενημερώνει ο Δήμος, με απόλυτη επιτυχία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον 1ο όροφο του δημαρχείου. Με το άκουσμα των προειδοποιητικών ήχων από το σύστημα συναγερμού, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο εγκατάλειψης του κτηρίου από τους εργαζόμενους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις υποδείξεις των αρμοδίων για την εκκένωση του κτηρίου.

Ο χώρος εκκενώθηκε από τους εργαζόμενους μέσα σε 5 λεπτά, ενώ όλα τα συστήματα ανίχνευσης και πυρασφάλειας λειτούργησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άψογα.

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά μέσα στο 2017 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, με στόχο την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας και την εκπαίδευση των εργαζομένων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της άσκησης και υπογραμμίζει ότι «τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος, είναι υψίστης προτεραιότητας στον Δήμο Αμαρουσίου. Παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας συνεχίζει να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οιονδήποτε περιστατικού».

Η άσκηση ετοιμότητας τελούσε υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γεωργίου Διδασκάλου, ενώ παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet