Τρεις Κενυάτες οι νικητές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών
Αθλητισμός

Τρεις Κενυάτες οι νικητές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών

Κενυάτικη υπόθεση αποδείχτηκε φέτος ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αφού τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν τρεις αθλητές από την Κένυα, με πρώτο νικητή τον Σάμουελ Καλαλέι με χρόνο 02:12:16.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε είναι ο Κώστας Γκελαούζος με 02:27:21. Η Ράνια Ρεμπούλη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

Στη διαδρομή των 10 χλμ. νικητής ήταν ο Χρήστος Καλλίας, που κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 30.50. Στις γυναίκες, πρώτευσε η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 35:58.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Ρόουζ Τσελίμο από το Μπαχρέιν, ήταν η νικήτρια στα 5 χλμ. γυναικών, που κάλυψε την απόσταση σε 16:40. Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Γιώργος Τάσσης με 14:51.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτεύουσα ζει από χθες σε ρυθμούς Μαραθωνίου με χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο να έχουν κατακλύσει το λεκανοπέδιο για τον 35ο Μαραθώνιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων δόθηκε το πρωί, στις 08:45, από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη. Νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση του δρόμου των 5 χιλιομέτρων όπου και εκεί οι συμμετοχές ήταν πολλές. Ξεχώρισε αυτή του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος το είχε προαναγγείλλει, λέγοντας ότι αμέσως μετά θα έχουμε και κάλπες, αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

«Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες του κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του ίδιου του Μαραθώνιου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθώνιου» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι απλώς η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού αλλά και μια σημαντική αφορμή να γνωρίσει όλος ο κόσμος την ιστορική, ζωντανή και δυναμική πόλη της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Η εκκίνηση για τους δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 9:00 στην ιστορική αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet