Στον κόσμο του παραμυθιού… ταξίδεψαν μικροί και μεγάλοι Μαρουσιώτες
Πολιτισμός

Στον κόσμο του παραμυθιού… ταξίδεψαν μικροί και μεγάλοι Μαρουσιώτες

Ένα ξεχωριστό βράδυ πέρασαν μικρά και μεγάλα… παιδιά που κατέκλυσαν το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Κρυμμένος Θησαυρός», στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Βραδιών Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Με τις φωνές σπουδαίων και αγαπημένων καλλιτεχνών και τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα, το Ινστιτούτο Ψυχαγωγίας του Παιδιού «Ελληνικές Μαριονέττες» προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού.

Οι Φθινοπωρινές Βραδιές Πολιτισμού συνεχίζονται το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00 με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη εναντίον του Πολέμου», με ελεύθερη είσοδο.

«Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο κεντρικός ήρωας Καραγκιόζης σε αυτή τη διασκευή της αντιπολεμικής κωμωδίας “Ειρήνη” του Αριστοφάνη που διατηρεί τα στοιχεία του πρωτοτύπου (αμεσότητα, ποικιλία χαρακτήρων, ποίηση), αλλά ταυτόχρονα προσεγγίζει τους θεατές μέσα από τον τύπο του ‪Καραγκιόζη, γιατί ο γνώριμος συμβολισμός του, ως καταφερτζής και πολυμήχανος Ρωμιός δημιουργεί μια προσιτή αναλογία. Έχοντας λάβει υπόψιν μας την ηλικία που απευθυνόμαστε και χωρίς υπεραπλουστεύσεις, απαλείψαμε τις βωμολοχίες και τα διονυσιακά στοιχεία, ενώ στα μελοποιημένα με σεβασμό στην παράδοση χορικά, από την Αναστασία Παπαδημητρίου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία της ζωντανής επί σκηνής συμμετοχής. Η παράσταση της Θεατρομάθειας επιθυμούμε να συμβάλλει τόσο στο διάλογο για την αναγκαιότητα της Ειρήνης και τις επιπτώσεις του πολέμου όσο και να γνωρίσει στα παιδιά τον Αριστοφάνη προσφέροντάς τους έτσι σταθερές αξίες και καταφύγιο αισιοδοξίας για τη ζωή τους» αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

Συντελεστές:
Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς
Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Αναστασία Παπαδημητρίου
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Τάσος Κοντόγιωργας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet