Η ομορφιά της διαφορετικότητας… στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου
Κοινωνία

Η ομορφιά της διαφορετικότητας… στη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε δύο ομάδες, στις 16:15 με 17:15 και και στις 18:30 με 19:30, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη που υλοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά.

Στη συνάντηση αυτή διαβάστηκε το βιβλίο «Ο Μπλεψαράκης» της Μαρίας Ανδρικοπούλου. Μια ιστορία που μιλάει για τον Μπλεψαράκη ο οποίος έχει προβλήματα στην Γκριζούπολη! Ο λόγος; Το χρώμα του, που δεν είναι γκρι, όπως των άλλων. Όμως η αξία δεν καθορίζεται από το χρώμα… Κι ο Μπλεψαράκης θα το αποδείξει σ΄ ολόκληρο το βασίλειο της θάλασσας! Μια ζωντανή ιστορία για την ομορφιά της διαφορετικότητας και της ανοιχτής αντίληψης απέναντι στη ζωή.

Στη συνέχεια οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης, αφού απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού και συζήτησαν πάνω στο θέμα του, έφτιαξαν όμορφες ζωγραφιές, εμπνευσμένες από την ιστορία που είχαν ακούσει.

Στο τέλος, τα παιδιά πήραν την περίληψη της ιστορίας που είχε ετοιμάσει η κα Σαμούρη και στη συνέχεια διάλεξαν βιβλία για το σπίτι.

Τα παιδιά της Λέσχης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη δεύτερη Τετάρτη του επόμενου μήνα, δηλαδή για τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet