Συμμετοχή Κοινωνικού Φαρμακείου Βριλησσίων σε ημερίδα για τα οικιακά φάρμακα
Κοινωνία

Συμμετοχή Κοινωνικού Φαρμακείου Βριλησσίων σε ημερίδα για τα οικιακά φάρμακα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Δήμου Βριλησσίων με την οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 το Κοινωνικό Φαρμακείο συμμετείχε ενεργά, μέσω των φαρμακοποιών του, σε ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση».

Την ημερίδα διοργάνωσε η ομάδα «GIVMED» σε συνεργασία με τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» και με την επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:

  • Αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας σε κοινωφελείς φορείς που διαχειρίζονται δωρεές φαρμάκων/
  • Παρουσίαση πανελλαδικής έρευνας σχετικά με τη διαχείριση περισσευούμενων φαρμάκων από το ευρύ κοινό.
  • Τρόποι διαχείρισης των ληγμένων φαρμάκων.

Τα βασικά συμπεράσματα από την ανοιχτή συζήτηση ήταν, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Βριλησσίων, ότι το κοινό δηλώνει ότι ελέγχει το οικιακό φαρμακείο του πιο συχνά από μια φορά το τρίμηνο και ότι προβαίνει σε δωρεά φαρμάκων σε φαρμακεία και κοινωνικά φαρμακεία, κλειστές δομές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, γηροκομεία, κ.λπ.

Όσον αφορά στα ληγμένα φάρμακα, δυστυχώς ακόμα, ένα πολύ μικρό ποσοστό γνωρίζει τις σωστές πρακτικές διαχείρισης (πράσινος κάδος των φαρμακείων) με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την απειλή της δημόσιας υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet