O Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Επιχειρήσεις – Αγορά

O Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

O Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας 1ο Athens Innovation Festival που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20, 21 και 22 Νοεμβρίου 2017.

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις, το επιχειρείν σε όλες τις εκφάνσεις του, με πολλές ευκαιρίες για ενημέρωση, εκπαίδευση, δικτύωση και δυναμικές συνέργειες.

Στη γιορτή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας συμμετέχει και ο Δήμος Κηφισιάς με δικό του περίπτερο όπου θα διανέμεται ειδικό φυλλάδιο με όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

To φεστιβάλ διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors – Game Changers και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει για τις δράσεις Επιχειρηματικότητας που έχει αναπτύξει κατά την περίοδο 2014 – 2019 και συγκεκριμένα:

Δράσεις Επιχειρηματικότητας 2014 – 2019 Δήμου Κηφισιάς

Δεκέμβριος 2014: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – «Επιχειρείν εν μέσω κρίσης»

Ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε τις γυναίκες που τολμούν να δημιουργήσουν ή να εξελίξουν μια δική τους επιχείρηση σε περίοδο οικονομικής ύφεσης αλλά και να εμπνεύσει αυτές που αναζητούν την επιχειρηματική ευκαιρία.

Νοέμβριος 2015: «Εμπνέομαι – Τολμώ – Επιχειρώ»

Νοέμβριος 2016: «Ευ Επιχειρείν»

Νέοι και επιτυχημένοι στον χώρο τους επιχειρηματίες παρουσίασαν τη δική τους ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία, διαδραστικά και σε συνεχή διάλογο με παιδιά.

Ιούνιος 2016: «Επιχειρώ Νεανικά»

Ιούνιος 2017: «Οι μαθητές επιχειρούν»

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχουν και να διακρίνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», Euroschola, MUN.

Iανουάριος 2017: «Κηφισιά, ένα αληθινό παραμύθι»

Δημιουργία ντοκιμαντέρ από μαθητές για την ανάδειξη της ιστορίας και την προβολή της πόλης.

Φεβρουάριος 2017: 1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικής Ανθοκομίας

Το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Ανθοκομίας.

Φεσβρουάριος 2017: 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Προώθηση συνεργασιών μεταξύ νέων της πόλης για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου. Ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος, και της ενεργής συμμετοχής στα δρώμενα της πόλης.

Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2017: Ανοικτός Καφές – Ιστορίες Επιχειρηματικής Επιτυχίας

 

Παρουσίαση ελληνικών προσπαθειών στο «επιχειρείν» και στις νέες τεχνολογίες προκειμένου να παρακινήσουν και να εμπνεύσουν μελλοντικούς επιχειρηματίες.

Δεκέμβριος 2017: Ημέρα Σταδιοδρομίας

Hμερίδα με εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Προσωπικό coaching για ανέργους όλων των ηλικιών, αλλά και εργαζόμενους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας.

Ιούλιος 2016 – Ιούλιος 2017: Ετήσια δράση υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

4 Ιουλίου 2016: Τελετή έναρξης
Ο Δήμος Κηφισιάς με γνώμονα την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών δίνει τη δυνατότητα σε νέες και νέους να «επιχειρήσουν».

12 Δεκεμβρίου 2016; Παρουσίαση και αξιολόγηση επιχειρηματικών σχημάτων
Δεκαπέντε νέες επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Επιχειρηματικά Εργαστήρια:

Εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες από εθελοντές συμβούλους και μέντορες σε Digital Marketing, Business plan, Νομικά – Λογιστικά Ζητήματα, Χρηματοδοτικά Εργαλεία, Στελέχωση κ.ά.

5 Ιουλίου 2017: Τελετή Λήξης & Απονομή Βραβείων

Η τελετή λήξης του Προγράμματος, καθώς και η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων, με χορηγούς τις Τράπεζες Πειραιώς και Eurobank, πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Κώστα, παρουσία του δήμαρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, και του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου. Τα βραβεία:

  • 1ο βραβείο: Studio Inceptica
  • 2ο βραβείο: Inagros
  • 3ο βραβείο: Memneshow.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet