Τις θέσεις της ΚΕΔΕ για τα Λιμενικά Ταμεία κατέθεσε στη Βουλή ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Τις θέσεις της ΚΕΔΕ για τα Λιμενικά Ταμεία κατέθεσε στη Βουλή ο Γ. Πατούλης

Στην αναγκαιότητα περεταίρω θεσμικών βελτιώσεων οι οποίες θα ενδυναμώνουν τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που αφορούν στη νησιωτική πολιτική και ειδικότερα τα λιμενικά ταμεία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής που διεξήχθη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε γνωστό στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ένωσης για παραχώρηση των «ορφανών» λιμανιών στους δήμους.

Ο κ. Γ. Πατούλης, αφού χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική τη σχετική εξέλιξη και επισήμανε ότι υπάρχουν διατάξεις οι οποίες λύνουν μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε να υπάρξουν επιπλέον νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την ανάγκη να ζητείται η γνώμη των δήμων σε «νομοθετικές ρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα εντός των χερσαίων ζωνών λιμένα». Όπως υπογράμμισε, τέτοιου είδους διατάξεις «πρέπει να συνδιαμορφώνονται με τους δήμους και να εντάσσονται στον συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της ρύπανσης που προκαλείται από τη λειτουργία λιμένων και επιβολή τελών σ΄ αυτούς που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια τηρώντας την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet