Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων

Τα ειδικά μέτρα προστασίας λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων των ημερών συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων που διεξήχθη το πρωί της  Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει φροντίσει να διατηρεί σε άριστη κατάσταση τα φρεάτια, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή όσο διαρκούν τα έκτακτα φαινόμενα. «Με την αρμόζουσα εγρήγορση, ψυχραιμία και υπευθυνότητα, καθώς και με την καλή συνεργασία των συναρμόδιων αρχών και των πολιτών, διαφυλάσσουμε την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας» τονίζει η δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, ο Δήμος καλεί τους πολίτες, κατά τη διάρκεια ισχύς του δελτίου έκτακτων καιρικών συνθηκών, να παρακολουθούν τις αναλυτικές επίσημες ενημερώσεις και να ακολουθούν τις πάγιες οδηγίες επί ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση καταιγίδων και πλημμυρών και συγκεκριμένα τους συμβουλεύει:

  • Αν βρίσκονται στο σπίτι, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.
  • Αν βρίσκονται σε ανοικτό χώρο, να μη διασχίσουν ορμητικά ή χειμαρρώδη νερά πεζοί ή με αυτοκίνητο, να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια, να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί, καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων απευθύνει , μέσω της ανακοίνωσης, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet