Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Πολυτεχνείο 2017 – Καρφί στο μάτι τους…
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Πολυτεχνείο 2017 – Καρφί στο μάτι τους…

Παρέμβαση με αφορμή την 44η επέτειο από την εξλέγερση του Πολυτεχνείου κάνει η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη σημειώνεται:

Πολυτεχνείο 2017: Καρφί στο μάτι τους…

Ξανάρθαν λοιπόν οι μέρες του Νοέμβρη που τόσο μισούν οι αστοί, το πολιτικό τους προσωπικό και οι υπερατλαντικοί «φίλοι» τους. 44 χρόνια τώρα έχουν κάνει τα πάντα για να θάψουν τα μηνύματα, τη λάμψη, την ίδια τη λέξη «εξέγερση». Έχουν χρησιμοποιήσει κάθε μέσο: τόνους μελάνι, πληρωμένες γραφίδες, προβοκάτσιες, το αίμα του Κουμή, της Κανελλοπούλου, του Καλτεζά. Κι όμως το Πολυτεχνείο συνεχίζει και μπορεί ο Τσίπρας και ο επίσημος πολιτικός κόσμος να «μοιράζονται τις ίδιες αξίες» με τον Τραμπ, οι πύλες του γράφουν ακόμα «έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ», χιλιάδες πορεύονται κάθε χρόνο και δείχνουν με το δάχτυλο το σπίτι των δολοφόνων, την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σήμερα η εργατική τάξη κι ο λαός μας έρχονται αντιμέτωποι με μία σύγχρονη βαρβαρότητα. Στο όνομα της υπέρβασης της κρίσης του συστήματος, επιβάλλεται βιαίως η χειροτέρευση των όρων ζωής της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Στον παγκόσμιο χάρτη οι ανταγωνισμοί οξύνονται, η απειλή του πολέμου είναι σήμερα και πάλι ισχυρή, το φίδι του φασισμού ξανασηκώνει κεφάλι. Η τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κοινωνικοποίηση της εργασίας κι η διεθνοποίηση της παραγωγής απελευθερώνουν πρωτοφανείς δυνατότητες για όλη την ανθρωπότητα. Αυτές όμως συνθλίβονται από ένα σύστημα που οικοδομείται πάνω στο ατομικό κέρδος, τον ανταγωνισμό, την εμπορευματοποίηση των πάντων, την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και της φύσης.

Στον τόπο μας, η σύγχρονη «χούντα» φορά το προσωπείο της επιτροπείας των «θεσμών», της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, των εγχώριων κυβερνήσεων. Ζώνουν τον λαό μας με τη θηλιά του χρέους και των μνημονίων. Η φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η διάλυση της σταθερής εργασίας, η μαζική ανεργία, το τσάκισμα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών συγκροτούν τις συνέπειες της πολιτικής του κεφαλαίου, που σαν οδοστρωτήρας σαρώνει τις ζωές μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σύσσωμο το αντιδραστικό μπλοκ της αντιπολίτευσης από κοινού έχουν υπογράψει την καταδίκη των εργαζομένων μέσα από τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Από κοντά κι η Χρυσή Αυγή, το φασιστικό μόρφωμα που ενσαρκώνει το πιο επικίνδυνο κι απάνθρωπο πρόσωπο του συστήματος. Τώρα ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, σχεδιάζουν νέο νόμο που θα χτυπά τον εργατικό συνδικαλισμό, την απεργία.

Όπως και τότε ο εχθρός μοιάζει πανίσχυρος. Τις χούντες της δεκαετίας του 1970 τις αντικατέστησαν οι δικτατορίες των αγορών και οι σημερινοί αγώνες απέναντι στην τυραννία των αγορών εμπνέονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Απέδειξε για άλλη μια φορά πως η εξέγερση είναι κι αυτή πανίσχυρη όταν εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, όταν συγκεντρώνει στον αγώνα όλα τα ρεύματα και τους αγωνιστές. Αυτός είναι και σήμερα ο δρόμος, όσο κι αν το σκοτάδι είναι πυκνό γύρω μας. Ας θυμηθούμε τις «εκτιμήσεις» των «έγκυρων αναλυτών» πριν τον Νοέμβρη που θρηνούσαν για την «υποταγή» και τη «χαμένη γενιά». Τα ίδια ακούμε και σήμερα, ξεχνούν όμως πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν το ξημέρωμα…

Παρασκευή 3:00 μ.μ. η μεγάλη πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet