Διοίκηση Αμαρουσίου: 9 αλήθειες απέναντι στα ψέμματα του κ. Καραμέρου
Κοινωνία

Διοίκηση Αμαρουσίου: 9 αλήθειες απέναντι στα ψέμματα του κ. Καραμέρου

Ότι λέει ψέμματα για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, η διοίκηση του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη και συγκεκριμένα στα «ψέμματα» αυτά, όπως τα χαρακτηρίζει, ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά με εννέα «αλήθειες».

Μάλιστα, η διοίκηση του Δήμου χαρακτηρίζει τον κ. Καραμέρο ως «Φιλιπιννέζα» της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου:

Οι fake καταγγελίες, ενός fake αντι-περιφερειάρχη, δεν μπορούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο

Ο κ. Καραμέρος, λειτουργώντας ως πρόθυμη «Φιλιππινέζα» της κας Δούρου, εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση για τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία είναι γεμάτη ψέματα κι ανακρίβειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε σε μια χρονική συγκυρία που η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου Αττικής, αυτό της αντιπλημμυρικής του προστασίας.

Την ώρα που η ανικανότητά τους να επιβληθούν σε έναν δασάρχη αφενός έχει οδηγήσει στον θάνατο 20 συνανθρώπους μας και αφετέρου, μπαζώνει τα όνειρα και τις ζωές χιλιάδων πολιτών της Δυτικής Αθήνας, αυτοί εκδίδουν ανακοινώσεις για έναν Δήμο όπως το Μαρούσι. Έναν Δήμο που ευτυχώς έχει στο τιμόνι του μια διοίκηση, η οποία αποδεδειγμένα βρίσκει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη.

Ο κ. Καραμέρος και η Περιφέρεια Αττικής λένε συνειδητά ψέματα για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι.

Στα ψέματα αυτά απαντάμε με 9 αλήθειες.

Αλήθεια πρώτη, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει καταθέσει ολοκληρωμένες μελέτες για όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου. Και μάλιστα οι μελέτες αυτές καταρτίστηκαν από τη διοίκηση Πατούλη και πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, παρά το γεγονός πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2007, δεν βρήκε στα συρτάρια της ούτε μια έτοιμη μελέτη από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Το μόνο που βρήκε ήταν χρέη και δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία απειλούσαν με λουκέτο τον Δήμο Αμαρουσίου. Τα χρέη αυτά τα τακτοποίησε και παράλληλα, προώθησε μια σειρά από έργα και μελέτες, που έδωσαν λύση σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου. Το 2007 το 1/3 της πόλης ήταν χωρίς αποχέτευση και το 1/4 εκτός σχεδίου. Σήμερα τα ζητήματα αυτά έχουν επιλυθεί οριστικά κι όπου η επίλυση έγινε με καθυστέρηση, αυτό συνέβαινε όποτε υπήρχε εμπλοκή των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Αλήθεια δεύτερη, οι τρεις μεγάλες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που πράγματι ξεκίνησαν το 2015 στο Μαρούσι, σε Ψαλίδι, Στούντιο Άλφα και Νέα Λέσβο, πραγματοποιήθηκαν μετά από μελέτες που είχε καταθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου και είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Από τη διοίκηση Σγουρού, κι όχι από τη διοίκηση Δούρου. Ο κ. Καραμέρος και η κα Δούρου δεν έχουν εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, που ενέκριναν οι ίδιοι. Οι κ.κ. Καραμέρος και Δούρου χρωστάνε πολλά στο Μαρούσι, δεν τους χρωστά το Μαρούσι.

Και δεν χρωστούν μόνο στο Μαρούσι, χρωστάνε και στους εργολάβους που εκτελούν τα αντιπλημμυρικά έργα σε Ψαλίδι και Στούντιο Άλφα. Εξαιτίας αυτού του χρέους της Περιφέρειας, τα δύο έργα έχουν σήμερα σταματήσει. Σταμάτα λοιπόν κε Καραμέρο να γυρνάς με «καναρινί» μπουφάν στα κανάλια και πλήρωσε επιτέλους, για να τελειώσουν τα δύο αυτά έργα.

Αλήθεια τρίτη, για την καθυστέρηση της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, που επί εννέα μήνες κρατούσαν στα συρτάρια τους τη μελέτη που τους είχε υποβάλλει ο Δήμος Αμαρουσίου. Κι όταν «εδέησαν» να τη μελετήσουν, μας την επέστρεψαν με καθυστέρηση μηνών και με προσχηματικές παρατηρήσεις, που οδηγούν στην καθυστέρηση υλοποίησης του έργου. Αντί λοιπόν ο κ. Καραμέρος να κατηγορεί τον Δήμο Αμαρουσίου, ας κόψει τις «βόλτες» στα κανάλια και να ασχοληθεί επιτέλους με τη δουλειά του και τις υπηρεσίες του. Επίσης, πώς ισχυρίζεται ο κ. Καραμέρος ότι έχει εγκρίνει 6,5 εκατομμύρια ευρώ για τη συγκεκριμένη παρέμβαση, όταν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει σοβαρή μελέτη; Έτσι εγκρίνουν τα εκατομμύρια στην Περιφέρεια, για έργα που δήθεν δεν έχουν έτοιμες και ώριμες μελέτες; Έτσι διαχειρίζονται τα χρήματά μας; Πόσο ανεύθυνος και ψεύτης είναι ο κ. αντιπεριφερειάρχης;

Αλήθεια τέταρτη, όσον αφορά το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Πολυδρόσου, ενημερώνουμε τον κ. Καραμέρο ότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου έχει αναδειχθεί, όμως η συγκεκριμένη εταιρεία απορροφήθηκε από άλλη εταιρεία, με αποτέλεσμα λογω της ισχύουσας νομοθεσίας που δεν προβλέπει την υποκατάσταση του αναδόχου, δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, για την οποία δεν ευθύνεται ο Δήμος, προχωρούμε στην αντικατάσταση του αναδόχου.

Αλήθεια πέμπτη, για το αντιπλημμυρικό του Αγίου Θωμά έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθεί με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον νέο Νόμο περί δημοπρατήσεων δημόσιων έργων. Η καθυστέρηση στη διενέργεια του διαγωνισμού οφείλεται στην επιλογή του κ. Σπίρτζη να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, γεγονός που πήγε πίσω χρονικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Και σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Καραμέρος εσκεμμένα συκοφαντεί τον Δήμο Αμαρουσίου.

Αλήθεια έκτη, να σταματήσει «να πιπιλάει την καραμέλα» ο κ. Καραμέρος και να μην μιλά για έργα βιτρίνας στο Μαρούσι. Δεν μπορεί να αποκαλεί έργα βιτρίνας αυτά που έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Για τα έργα αυτά, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας αλλά κι άλλες παρεμβάσεις όπως οι πεζογέφυρες της Λεωφόρου Κηφισίας, αξιολογήθηκε κατ΄ επανάληψη η διοίκηση Πατούλη από τους πολίτες του Αμαρουσίου και πέρασε τις εξετάσεις, με ΑΡΙΣΤΑ ΔΕΚΑ. Ο κ. Καραμέρος ως διορισμένος αντιπεριφερειάρχης, από ποιον αξιολογείται; Από την κα Δούρου;

Αλήθεια έβδομη, όλες οι μελέτες που έχει καταθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στην Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, είναι πλήρεις, ώριμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες και ορθές. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν έχουν προβεί έως σήμερα, εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο, σε καμία παρατήρηση επ΄ αυτών. Αν ίσχυαν αυτά που επικαλείται ψευδώς ο κ. Καραμέρος, γιατί δεν μας έχουν απαντήσει αρμοδίως οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας; Το ίδιο ισχυρίζεται άραγε και για τα υπόλοιπα έργα που έχουμε υποβάλλει για χρηματοδότηση όπως ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ψαλίδι, όπου έχουμε καταθέσει ώριμη μελέτη από το 2015 και δεν έχουμε ούτε εκεί, καμία παρατήρηση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας;

Αλήθεια όγδοη, και «οι πέτρες πλέον γνωρίζουν» ότι είναι fake οι δήθεν εγκρίσεις εκατομμυρίων για έργα από την Περιφέρεια Αττικής. Τάζουν έργα, σε όλους με fake χρηματοδότηση. Έχουν εντάξει στον fake προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα άνω του 1,5 δισ. ευρώ, αλλά στο ταμείο τους τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν. Γι΄ αυτό και δεν έχουν εκταμιευτεί. Τα χρήματα της Περιφέρειας υπάρχουν μόνον για τα ρέπος του Βαρουφάκη, υπάρχουν για τη χρηματοδότηση κομματικά προσκείμενων και φιλικών προς τη διοίκηση της Περιφέρειας συλλόγων και σωματείων. Υπάρχουν για τη χρηματοδότηση δημαρχιακών μεγάρων χωρίς μελέτες, σε Δήμους κομματικά προκείμενους στην κα Δούρου. Αλλά δεν υπάρχουν για την αντιπλημμυρική προστασία της Μάνδρας. Οι πολίτες της Αττικής πληρώνουν με τα χρήματα τους τις κομματικές κολιγιές και τις πρωθυπουργικές φιλοδοξίες της κας Δούρου. Πληρώνουν την αγωνιώδη προσπάθεια και φιλοδοξία του κ. Καραμέρου, να χριστεί υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι.

Αλήθεια ένατη, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν φοβάται κανέναν εισαγγελέα και καμία εισαγγελική έρευνα. Η διοίκηση της Περιφέρειας είναι αυτή που «έχει χάσει τον ύπνο της» κι από την ταραχή της έφτασε στο σημείο να μηνύει τον ίδιο της τον εαυτό. Αλλά δεν θα τη στοιχειώνει μόνον ο φόβος του εισαγγελέα, θα τη στοιχειώνουν και οι τύψεις για τις ζωές που χάθηκαν στη Μάνδρα. Και οι τύψεις αυτές δεν είναι fake, είναι αληθινές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet