«Ταξίδι στο όνειρο» έκανε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

«Ταξίδι στο όνειρο» έκανε το Κ.Π. «Προνόη»

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, υλοποίησε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ταξίδι… στο Όνειρο…», συνολικής διάρκειας 12 ωρών, που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και απευθύνθηκε στους δασκάλους της Β΄ Περιφέρειας.

Το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι μια συνεργασία της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και του Τμήματος Εκπαίδευσης OKANA και των  Κέντρων Πρόληψης  των Δήμων Κηφισιάς «Προνόη», Αγίας Παρασκευής – Χολαργού «Αργώ» και Νέας Ιωνίας «ίριδα», για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας στη μέθοδο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry).

Το τριήμερο σεμινάριο είχε ως βασικό σκοπό τη σύνδεση ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας ώστε να συν-κατασκευαστεί μια κοινότητα που θα ενθαρρύνει τα μέλη της στη συν-δημιουργία νέων νοημάτων, στη συν-εξέλιξη και στην αλληλοϋποστήριξη. Επίσης, είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την αυτονομία, παράλληλα με τη συλλογικότητα  της ομάδας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 18 δάσκαλοι από τη Β΄ Περιφέρεια.

«Αυτή η κοινότητα φιλοδοξούμε να αποτελέσει το θεμέλιο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο τόσο τα μέλη ατομικά, όσο και η ομάδα συλλογικά  θα συνδεθούν με τα αποθέματα, τις ικανότητες, τις αξίες και τις πηγές δύναμης τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του Κ.Π. «Προνόη».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2017.

Συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι:

  • Αλεξάκη Αρχοντούλα, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια – επιστημονικό στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ.
  • Αποστολοπούλου Κωνσταντίνα, ψυχολόγος, επιστημονικό στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Παπάγου – Χολαργού – Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ.
  • Πλεξίδα Ελένη, ψυχολόγος – συστημική ψυχοθεραπεύτρια Μ.Α. – επιστημονικά υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» Δήμου Νέασς Ιωνίας – ΟΚΑΝΑ.
  • Σιαφαρίκα Ευαγγελία, υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet