Video

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση στον Δήμο Χαλανδρίου – Ακυρώθηκε το Δ.Σ. – VIDEO

Στα άκρα δείχνει να οδηγείται η αντιπαράθεση που έχει προκύψει μεταξύ της πλειοψηφίας και των περισσότερων παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου. Μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2008 και κατ’ επέκταση του Προϋπολογισμού, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2017, άκαρπη απέβη και η προσπάθεια να ψηφιστούν αυτά και κατά τη συνεδρίαση της 22ας Νοεμβρίου, αφού δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία για να συνεδριάσει το Σώμα.

Τα «σύννεφα» φάνηκαν από νωρίς, με την ανακοίνωση 9 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που δήλωσαν ότι θα απέχουν από τη συνεδρίαση, επικαλούμενοι την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ωστόσο, στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν εμφανίστηκαν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι των περισσότερων παρατάξεων της μειοψηφίας, με εξαίρεση την παράταξη του κ. Ιωάννη Λαδόπουλου, Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι (ήταν παρόντες οι κ.κ. Λαδόπουλος και Ν. Πανταζής) και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θωμά Βαρδουλάκη.

«Θερμό» επεισόδιο Άγγελου Νταβία με εργαζόμενη του Δήμου

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης στον χώρο έκανε την εμφάνισή του και ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, Άγγελος Νταβίας, ο οποίος -σε πολύ έντονο ύφος- και απευθυνόμενος σε εργαζομένους που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο παλαιό δημαρχείο, ρωτούσε ποιος είναι αυτός που «θα ρίξει φάπες» στους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Μάλιστα, απευθυνόταν ιδιαίτερα σε συγκεκριμένη υπάλληλο του Δήμου, η οποία είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτω από το οποίο κάποιος θεώρησε σκόπιμο να… προειδοποιήσει τους συμβούλους που δεν θα «συμμορφώνονταν» για το τι τους περίμενε στην επίμαχη συνεδρίαση.

Εμφανή η παρουσία των εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Πρόεδρος Δ.Σ.: Δεν υπήρξε αίτημα για μετάθεση της συνεδρίασης

Η συνεδρίαση, στην κατάμεστη από εργαζομένους αίθουσα, ουδέποτε ξεκίνησε, αφού η πρόεδρος ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε απαρτία, ωστόσο θα μπορούσε όποιος ήθελε από τους παριστάμενους να λάβει τον λόγο.

Πάντως, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, το «Ε» ρώτησε την πρόεδρο του Σώματος, Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση, γιατί δεν είχε μεταθέσει τη συνεδρίαση του Σώματος για την επόμενη μέρα, προκειμένου αυτή να μην συμπέσει με την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως ζήτησαν οι 9 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος της μη απαρτίας, για να λάβει την απάντηση ότι «ουδέποτε κατατέθηκε εγγράφως τέτοιο αίτημα στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου».

Επίκληση στην «κοινή λογική» από τον δήμαρχο Χαλανδρίου

Σε νηφάλιους τόνους, ο δήμαρχος της πόλης ανέλυσε αρχικώς τους λόγους που η μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2018 θα έχουν βαρύτατες συνέπειες για το Χαλάνδρι, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο σειρά κρίσιμων για τη λειτουργία του Δήμου υπηρεσιών.

Εν συνεχεία ο κ. Σίμος Ρούσσος έκανε συνοπτική αναφορά στα βασικότερα σημεία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού που, όπως σημείωσε, αποτυπώνουν την αντίληψη της διοίκησής του στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της πόλης.

Παρά τους χαμηλούς τόνους, ο δήμαρχος δεν απέφυγε να επικρίνει τη στάση των απόντων συμβούλων της μειοψηφίας, λέγοντας ότι το κριτήριό τους δεν είναι το μέλλον της πόλης, αλλά να σταματήσουν το έργο που γίνεται.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, έκανε έκκληση και δήλωσε στρατευμένος στη δύναμη της κοινής λογικής, που επιβάλλει -πέρα από κάθε άλλη διαφορά- να υπάρξει κοινή συνισταμένη σε ό,τι αφορά το κρίσιμο θέμα της ψήφισης των δύο βασικών «εργαλείων» για τη λειτουργία του Δήμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος και η διοίκησή του «δεν έχουν δικαίωμα να λιποτακτήσουν», είναι ανοιχτοί «στη σκληρή, ακόμη και στην άδικη κριτική», αλλά θεωρούν ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της πόλης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τους είπε ότι η πόλη είναι στα χέρια τους και όλα θα εξαρτηθούν από αυτούς.

Παρακολουθήστε στο βίντεο αποσπάσματα από την τοποθέτηση του δημάρχου…

Κριτική και από την παράταξη Μπορούμε μαζί για το Χαλάνδρι

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Πανταζής και Ι. Λαδόπουλος, οι οποίοι -αφού εξέφρασαν- τη συμφωνία τους με το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης και εκθείασαν πολλά από τα προβλεπόμενα σε αυτό, χαρακτήρισαν τους λόγους που οδήγησαν του συναδέλφους τους ν’ απουσιάζουν από τη συνεδρίαση ως «στείρους κομματικούς», τόνισαν ότι η στάση τους «υπονομεύει την πρόοδο της πόλης» και δήλωσαν ότι οι ίδιοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για ν’ αποτρέψουν τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Παρεμβάσεις πολιτών

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του Σωματείου της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε τις συνέπειες για τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες, από τη μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού και ζήτησε να λειτουργήσουν όλοι με γνώμονα «το κοινό όφελος και το κοινό καλό».

Κατόπιν τον λόγο πήρε δημότης Χαλανδρίου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ο οποίος σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι θα ήταν «έγκλημα» εάν συνεχιστεί η κατάσταση με τη μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, θεώρησε ως μη ουσιαστικά όσα οι απόντες σύμβουλοι της μειοψηφίας επικαλούνται για τη στάση τους, ενώ σημείωσε τις συνέπειες που θα έχει το σημερινό αδιέξοδο, εάν διατηρηθεί, σε κρίσιμες δομές της πόλης που σχετίζονται με την κοινωνία.

Τέλος, τον λόγο πήρε εργαζόμενος του Δήμου, ο οποίος είπε ότι αρχικώς η διοίκηση ήταν αυστηρή με τους εργαζόμενους, «οι οποίοι είχαν μάθει να δουλεύουν αλλιώς στο παρελθόν», αλλά τελικώς βρέθηκε κοινός τόπος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και πλέον η δουλειά που γίνεται στην πόλη είναι πολύ καλή κι αναγνωρίζεται από τους πολίτες.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο μίλησε ο εν λόγω εργαζόμενος για τους απόντες δημοτικούς συμβούλους (π.χ. είπε ότι αυτοί που λείπουν «φοράνε σορτσάκια», ότι «είχαν μάθει να τρώνε και τώρα είναι νηστικοί» κ.ά.), ενώ αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιος νόμος που να τους υποχρεώσει να προσέλθουν στη συνεδρίαση. Κι όλα αυτά χωρίς η πρόεδρος να επέμβει και υπό τα χαμόγελα κάποιων εκ των παρόντων δημοτικών συμβούλων και τα χειροκροτήματα των εργαζομένων!

Παράπονα και για το «Ε»

Και μέσα σε όλα, παράπονα δημοτικής υπαλλήλου δέχθηκε και ο δημοσιογράφος του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ. Ο λόγος ότι δεν είχε φροντίσει να τραβήξει τα πλάνα που εκείνη επιθυμούσε από τις τοποθετήσεις των πολιτών, κάτι που για την ίδια βέβαια υπέκρυπτε σκοπιμότητα!

Προφανώς η εν λόγω κυρία (η οποία έχει σαφώς μπερδέψει την ιδιότητα της δημοτικής υπαλλήλου με εκείνη της κομματικής ή παραταξιακής υπαλλήλου) θεωρεί ότι τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα ν’ ασκούν καθήκοντα πρακτικογράφου ή εικονολήπτη του Δήμου Χαλανδρίου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet