Άνω κάτω πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής για το θέμα του ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

Άνω κάτω πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής για το θέμα του ΠΑΟΔΑΠ

Ίσως να μην έχει προηγούμενο στ’ αυτοδιοικητικά χρονικά η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 σχετικά με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής). Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, και εστιαζόταν στο πρόσωπο του προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού, Σωτήρη Παπαμιχαήλ, αλλά κατέληξε σε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα αθλητικά και πολιτιστικά προβλήματα στις δομές του Δήμου.

Και εάν η συζήτηση ήταν επωφελής και χρήσιμη, ουδείς θα είχε αντίρρηση. Αλλά, όποιος παρακολούθησε την εν λόγω πολύωρη «συζήτηση», το μόνο που αποκόμισε είναι η βαθιά απογοήτευση για την παντελή έλλειψη πολιτικού πολιτισμού στο Σώμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Προσωπικές αντεγκλήσεις, ειρωνείες, προσβλητικά σχόλια, έμμεσες απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παράλληλοι μονόλογοι ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στην αίθουσα συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα οι όποιες προτάσεις θα μπορούσαν να κατατεθούν προς όφελος του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στην πόλη να «πέσουν στο κενό».

«Πυρ ομαδόν» κατά Σωτήρη Παπαμιχαήλ

Σε ό,τι αφορά το κυρίως θέμα της συζήτησης, δηλαδή της καταλληλότητας ή μη του προέδρου του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου να ηγείται αυτού, ουδέν νεότερο προστέθηκε σε όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όποτε συζητείται θέμα που άπτεται του ΠΑΟΔΑΠ.

Έτσι, για άλλη μια φορά, το σύνολο της μειοψηφίας, με προεξάρχοντα και πλέον έντονο στην εκφορά του λόγου, πρώην δήμαρχο Β. Γιαννακόπουλο, «χρέωσε», μεταξύ άλλων, στον κ. Παπαμιχαήλ ότι:

  • Διοικεί με αυταρχικό και συγκεντρωτικό τρόπο τον Οργανισμό.
  • Επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., οδηγώντας πολλά από αυτά στην «έξοδο», μερικά εκ των οποίων, μάλιστα, ανήκουν στην παράταξη που διοικεί τον Δήμο.
  • Συμπεριφέρεται με σκαιότητα στους εργαζόμενους.
  • Έχει οδηγήσει σε «κατάρρευση» τις δομές του ΠΑΟΔΑΠ, τόσο στον Πολιτισμό όσο και στον Αθλητισμό.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που υποστήριξαν ότι το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η πολιτική της διοίκησης που αυτό καλείται να εφαρμόσει στους δύο προαναφερόμενους τομείς, γεγονός που άνοιξε εκτεταμένο κύκλο συζήτησης για το τι γινόταν, τι γίνεται και τι πρόκειται να συμβεί στην πολιτιστική κι αθλητική ζωή της Αγίας Παρασκευής, χωρίς ουσιαστική διάθεση από κανέναν ν’ ακούσει τον άλλον.

«Αγεφύρωτο χάσμα» μεταξύ Β. Γιαννακόπουλου και προέδρου

Ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κ. Β. Γιαννακόπουλου, κάνοντας λόγο για προσωπικές και εμπαθείς επιθέσεις εναντίον του, οι οποίες -όπως προειδοποίησε- θ’ αντιμετωπιστούν «στον χώρο που πρέπει» (σ.σ.: προφανώς εννοώντας τις δικαστικές αίθουσες, όπου ήδη οι δύο σύμβουλοι θα βρεθούν και για παλαιότερες μεταξύ τους διενέξεις).

Πέρα από τις προσωπικού χαρακτήρα κατηγορίες κατά του κ. Παπαμιχαήλ που ακούστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος ουσιαστικά ήταν αυτός που προκάλεσε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ΠΑΟΔΑΠ, κατέθεσε στοιχεία και αριθμούς, βάσει των οποίων -όπως υποστήριξε- αποδεικνύεται η «κατάρρευση» του Οργανισμού. Σε αυτά τα στοιχεία, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου αντιπαράθεσε άλλους αριθμούς και στοιχεία, που αντέκρουαν τους προηγούμενους ισχυρισμούς και εμφάνιζαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα των πραγμάτων.

Πλήρης στήριξη του προέδρου από τη διοίκηση

Από πλευράς διοίκησης εκφράστηκε πλήρης στήριξη στον κ. Παπαμιχαήλ, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο της συνολικής προσφοράς του στον ΠΑΟΔΑΠ.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τόνισε ότι «το μείζον είναι η παραγωγή έργου και η δράση» και όχι τα προσωπικά στοιχεία του χαρακτήρα, και στον τομέα αυτό ο κ. Παπαμιχαήλ «έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης και τη δική μου». Ο κ. Γεράσιμος Βλάχος είπε, επίσης, ότι ο κ. Παπαμιχαήλ έχει δοθεί ολοκληρωτικά σε αυτό που κάνει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τη «διαφάνεια» που επικρατεί πλέον στα χρηματοοικονομικά του ΠΑΟΔΑΠ.

Πάντως, τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχθηκαν ότι η συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ είναι «κάπως απότομη» σε ό,τι αφορά την εκφορά του λόγου και «το δικονομικό ύφος του δεν του επιτρέπει να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία».

«Να τον χαίρεστε – Εμείς δεν θέλουμε καμιά σχέση μαζί σας»

Απολύτως επικριτικοί απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ έμειναν μέχρι τέλους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμμαχίας Ευθύνης.

Ο κ. Κώστας Κρητικίδης υποστήριξε ότι ο κ. Παπαμιχαήλ περιγράφει τη δική του «εικονική πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε πώς γίνεται η δημοτική Αρχή να μην ακούει το τι λέγεται στην πόλη, τόσο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, όσο και για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός. «Κακό του κεφαλιού σας που τον διατηρείτε στη θέση του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρητικίδης, προειδοποιώντας ότι «θα καταλάβετε το λάθος σας στις προσεχείς εκλογές».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Γιαννακόπουλος μίλησε για «ομηρία της δημοτικής Αρχής» στο πρόσωπο του κ. Παπαμιχαήλ, προκειμένου να μην χάσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ακυρώνει κάθε δυνατότητα συνεννόησης και συναίνεσης από την πλευρά της μειοψηφίας. «Δημιουργείτε ένα τείχος ανάμεσά μας», είπε ο πρώην δήμαρχος προς τη διοίκηση, προσθέτοντας ότι «από εδώ και πέρα εμείς δεν θέλουμε καμιά σχέση μαζί σας».

Επίσης, ο πρώην δήμαρχος πρόβλεψε ότι ο κ. Παπαμιχαήλ θα είναι «ο κύριος λόγος που η δημοτική Αρχή θα χάσει τις επόμενες εκλογές».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Ελευθερία Παπαδοπούλου

    Θεωρώ οτι στο συγκεκριμένο θέμα δεν εχετε πλήρη και αντικειμενική κάλυψη.
    Απόψεις και επισημάνσεις περί ΠΑΟΔΑΠ ,τόσες ώρες μάλιστα,εκφράστηκαν απο πολλούς και ιδιαίτερα
    απο την αξιωματική αντιπολίτευση και οχι μόνο χθές.
    Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet