Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων στο ΥΠ.ΟΙΚ. για την έκδοση ΑΦΜ
Περιφέρεια Αττικής

Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων στο ΥΠ.ΟΙΚ. για την έκδοση ΑΦΜ

Σε διαμαρτυρία κατά της απόφασης περί έκδοσης ΑΦΜ από όλους τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες Γονέων καλεί η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 14:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία σημειώνεται:

Με την ΠΟΛ.1168/2017, ζητείται από τους Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων να αποκτήσουν ΑΦΜ. Απειλούνται μάλιστα με πρόστιμα, αν δεν το κάνουν μέχρι τις 27/11/2017. Σαν Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής, θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση.

Οι Σύλλογοι Γονέων είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αποκλειστικό έσοδο τις συνδρομές των μελών τους, που το τελευταίο μάλιστα διάστημα έχουν φτάσει μέχρι και 5 ευρώ τον χρόνο.

Αποκλειστικός τους σκοπός, όπως αναγράφεται στα καταστατικά τους, είναι η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των μαθητών, η διασφάλιση της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας, η προαγωγή των αξιών της εθνικής ανεξαρτησίας, δημοκρατίας και της ελευθερίας, η στήριξη της ερασιτεχνικής πρωτοβουλίας και η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις.

Εκτιμούμε πως η προσπάθεια που γίνεται, να εξισωθούν οι σύλλογοι γονέων με κάθε είδους νομικά πρόσωπα εντάσσεται στη λογική της ενσωμάτωσης και της συνευθύνης για τη χρηματοδότηση της Παιδείας από τη μια και της διάλυσης του αγωνιστικά προσανατολισμένου κινήματος από την άλλη. Έχει στόχο να απομακρύνει τους γονείς από τη συμμετοχή τους στα όργανα του γονεϊκού κινήματος, μέσω της απειλής επιβολής προστίμων από φορολογικές παραλείψεις ακόμα και προηγούμενων διοικήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση:

  • Να πάρει άμεσα μέτρα με εγκύκλιο που θα αποσταλεί σε όλες τις ΔΟΥ για τη διαγραφή όλων των προστίμων προς τους Συλλόγους Γονέων.
  • Να πάρει άμεσα πρωτοβουλία με νομοθετική ρύθμιση:
    1. Για τη μη υποχρεωτικότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης από τους Συλλόγους Γονέων.
    2. Για την εξαίρεσή των Συλλόγων Γονέων από την υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ.
    3. Να δοθεί ή δυνατότητα σε όσους Συλλόγους το επιθυμούν να επιστρέψουν – καταθέσουν τον υπάρχοντα ΑΦΜ στις ΔΟΥ.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους της Αττικής την Παρασκευή 24/11/2017 στις 14:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας – διεκδίκηση των αιτημάτων μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet