Συνάντηση ΕΝΠΕ με τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση ΕΝΠΕ με τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών όπου συζητήθηκε το θέμα του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των Περιφερειών για το έτος 2018, συναντήθηκαν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστας Αγοραστός, και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση στη βάση των αναγκών των Περιφερειών και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, επιβεβαιώθηκε από τον γενικό γραμματέα ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η συνέχιση της στήριξης προς τις Περιφέρειες με ανάλογη χρηματοδότηση όπως τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο των Δημοσιονομικών Δυνατοτήτων του Υπουργείου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με βάση τον προϋπολογισμό του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ οι πόροι που θα κατευθυνθούν στις Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών για έκτακτες καταστάσεις, ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ με προοπτική να αυξηθούν σημαντικά, σύμφωνα με την εξέλιξη των αναγκών. Σημειώνεται ότι για το 2019 με βάση το εγκεκριμένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ αυξάνεται κατά 55%, δηλαδή από 1 δισ. ευρώ θα φτάσει στο 1,55 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ δήλωσαν ότι «επιβεβαιώνεται η συνεχής στήριξη του αναπληρωτή υπουργού κ. Χαρίτση και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Κορκολή προς τις Περιφέρειες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet