Β. Γιαννακόπουλος: Το «ρολόι» στην Αγ. Παρασκευή σταμάτησε την 1η Ιανουαρίου 2011
Πολιτική

Β. Γιαννακόπουλος: Το «ρολόι» στην Αγ. Παρασκευή σταμάτησε την 1η Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στο δημαρχείο της πόλης. Αφορμή της συνέντευξης ήταν η επικείμενη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του προϋπολογισμού του 2018, τον οποίο η παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου θα καταψηφίσει, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο πρώην δήμαρχος δεν έμεινε μόνο στον προϋπολογισμό, αλλά μίλησε για το σύνολο του έργου της δημοτικής Αρχής, το οποίο εκτιμά ότι κινείται χωρίς σχέδιο και όραμα για την πόλη. Όπως επανέλαβε αρκετές φορές, τα μεγάλα έργα στην Αγία Παρασκευή σταμάτησαν την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν η διοίκησή του παρέδωσε τη δημαρχεία στον επόμενο δήμαρχο.

Από τις αναφορές του κ. Γιαννακόπουλου δεν μπορούσε να λείψει ο τομέας του Πολιτισμού και ιδιαίτερα το πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής), που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ακολουθούν η εισήγηση του κ. Γιαννακόπουλου, σύντομη παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Κώστα Κρητικίδη και απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Ήττα της Αυτοδιοίκησης τα θλιβερά γεγονότα στη Δυτική Αττική

Θα ξεκινήσω από τα θλιβερά γεγονότα στη Μάνδρα, που μας λύπησαν όλους, και συνιστούν ήττα και για την περιφερειακή και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επισκέφθηκα την περιοχή με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Μάνδρας, Στάθη Ραγκούση, και πράγματι αυτά που είδαμε είναι ασύλληπτα.

Δεν σας κρύβω ότι έγινε ένας συνειρμός με το δικό μας προάστιο και τι θα μπορούσε να συμβεί κι εδώ, εάν τα πράγματα ήταν άναρχα. Ξέρετε, η Αγία Παρασκευή κάποτε πνιγόταν. Αυτό άλλαξε με τα μεγάλα έργα των ομβρίων, που συλλέγουν τα νερά από τον Υμηττό και τα οποία έγιναν επί της δικής μας θητεία. Και είναι τα μοναδικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, για να μην πνίγεται ο κόσμος στην Αγία Παρασκευή. Βέβαια, υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί το έργο των ομβρίων και πρέπει να πιέσουμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ενόψει του επόμενου προϋπολογισμού, κάναμε μια συνάντηση με τη δημοτική Αρχή και μάλιστα, μας ζητήθηκε να προτείνουμε κάποιο έργο. Εμείς, επειδή θεωρούμε ότι η πόλη έχει ανάγκη από πεζοδρόμια, προτείναμε την πεζοδρόμηση της Αιγαίου Πελάγους, που πραγματικά την έφερε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την ψηφίσαμε.

Επίσης, προτείναμε να αξιοποιήσει μελέτη που είχαμε κάνει, όπου αποτυπώνεται το επίπεδο της πεζοδρόμησης στον Δήμο. Εμείς, ήδη στη θητεία μας κάναμε έργα για ν’ αποκαταστήσουμε την άσχημη κατάσταση των πεζοδρομίων σε διάφορες περιοχές της πόλης, καλύπτοντας συνολικό δίκτυο 27 χιλιομέτρων.

Παράλληλα με αυτά, υπάρχουν τα μεγάλα έργα που έχουν μελετηθεί, χρηματοδοτηθεί, δημοπρατηθεί και έχουν ξεκινήσει επί της δικής μας θητείας και ολοκληρώνονται σήμερα.

Τα μεγάλα έργα στην πόλη την τελευταία 7ετία ήταν η Αγίου Ιωάννου, που ξεκίνησε και έχει γίνει η μισή, οι Κυκλάδων, Βενιζέλου, που είχε γίνει το μεγάλο έργο ομβρίων, των 3,5 εκατ. ευρώ και το Κοντόπευκο, που ξέρετε όλοι καλά ότι είχε ξεκινήσει, είχε δημοπρατηθεί, είχαν εκδικασθεί οι ενστάσεις και μπήκε ο εργολάβος όταν εμείς παραδώσαμε τη δημαρχία.

_______________________
«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κινείται η δημοτική Αρχή, όταν μάλιστα έχει κοντά της τόσο την κυβέρνηση, όσο και την Περιφέρεια Αττικής».
_______________________

Εγώ θα ρωτήσω ευθέως, όπως το έχω κάνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου: Από τον Ιανουάριο του 2011, που παραδώσαμε τη δημαρχία στον κ. Ζορμπά, έχει γίνει μία μελέτη, χρηματοδότηση, δημοπράτηση δικτύου πεζοδρομίων ή ενός δρόμου; Πέρα από κάποιες συντηρήσεις, νέο πεζοδρόμιο δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, αναρωτιέμαι γιατί να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως, έχουμε δύο σημαντικούς λόγους να τον καταψηφίσουμε, τον «φτωχό» απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και το γεγονός ότι δεν νομίζω ότι μέχρι το τέλος αυτής της θητείας θα προλάβουμε να γίνει κάποιο μεγάλο έργο για την πόλη.

Πλησιάζουμε το τέλος του 2017, χωρίς ούτε ένα «όραμα» έργου, που να το βάλουμε σε διεκδίκηση, όπως για παράδειγμα να πάρουμε τον υπόλοιπο χώρο του υπουργείου Γεωργίας ή να υπογειοποιηθεί η Λ. Μεσογείων, από την ΕΡΤ έως το δημαρχείο, που θα εκτονώσει την κυκλοφορία και θα ενοποιήσει την πόλη, η οποία σήμερα είναι χωρισμένη στα δύο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κινείται η δημοτική Αρχή, όταν μάλιστα έχει κοντά της τόσο την κυβέρνηση, όσο και την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, σας θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένα έργο υποδομής στην Αγία Παρασκευή, ένα γήπεδο, ένα θέατρο… Δεν έχει γίνει ούτε μία δέσμευση νέου χώρου, ούτε καν απαλλοτρίωση κάποιου από τους δεσμευμένους χώρους, παρά την ευαισθησία που πρόβαλλε αυτή η διοίκηση στο θέμα των ελεύθερων χώρων. Ενδεικτικά σας αναφέρω την υπόθεση του Μακρή, το οικόπεδο 118, στον Τσακό, στη Ναυπακτίας, στην Τήνου, στο Κοντόπευκο κ.ά.

«Εμείς με τη σημερινή διοίκηση δεν θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι προεκλογικά».
Η… βιαστική αγορά του Ιόλα

Αντιθέτως, είχαμε την απευθείας αγορά του Ιόλα, εν μέσω καλοκαιριού, βιαστικά, με 3 εκατ. ευρώ. Εμείς, αν και το ψηφίσαμε, θεωρούμε ότι ο τρόπος απόκτησης ήταν λανθασμένος, γιατί δεν βιάζεσαι ν’ αγοράσεις έναν δεσμευμένο χώρο, τον οποίο ουδείς ιδιώτης θα ήθελε ν’ αποκτήσει και να μπει σε διαμάχη με τον Δήμο για να τον αποχαρακτηρίσει από χώρο πολιτισμού που είναι, για να κάνει οτιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό ζητήσαμε από τη διοίκηση να μπούμε σε μια επιτροπή που θα διεκδικήσει αυτόν τον χώρο, μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε θα γλιτώναμε την Εφορία και τον ΕΝΦΙΑ αυτής της χρονιάς, κι αν δεν τα καταφέρναμε, να βλέπαμε την αγορά του τον επόμενο χρόνο.

Σε εκείνη την ψηφοφορία, ο δήμαρχος έκανε δεκτή την πρόταση των τριών αντιδημάρχων του (Ελισάβετ Πετσατώδη, Ιωάννη Σιδέρη και Κώστα Χατζηανδρέου), οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν την αρχική εισήγηση, να δημιουργηθεί πρώτα η επιτροπή που θα εξέταζε τον τρόπο αγοράς και την αξιοποίηση του χώρου και μετά θα έφερνε το θέμα αγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο πνεύμα αυτό το ψηφίσαμε κι εμείς.

Ωστόσο, ο δήμαρχος έστειλε τη δική του εισήγηση στην Περιφέρεια και όχι των αντιδημάρχων. Επανήλθε στο θέμα η κα Πετσατώδη και ο δήμαρχος αναγκάστηκε να διορθώσει την εισήγηση, αλλά ήδη καταγράφει απώλειες, αυτή της πρώην αντιδημάρχου, και πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει οριακή πλειοψηφία 17 συμβούλων. Και μάλιστα, ίσως σύντομα να έχει κι άλλη απώλεια, αυτή του κ. Χατζηανδρέου, ο οποίος στη χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017) συνεδρίαση του Σώματος είπε ότι δεν είναι αντιδήμαρχος, δεν είναι δημοτικός σύμβουλος με ρόλο στη διοίκηση, διαφωνεί με τη διοίκηση και δεν έχει αποφασίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του.

Τα θέματα που χρονίζουν

Δημαρχείο: Είχαμε κάνει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 2000, αλλά θεωρούμε ότι πλέον είναι «πολυτέλεια» στην εποχή μας τα 21 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα, πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μίλησε για «φαραωνικό» έργο, που σκοπεύει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής. Κι εγώ είχα μια επαφή με τον τέως περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, από τον οποίο και ζητήσαμε να ψηφίσει την ένταξή του στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, αλλά μας είπε ότι η κα Ρένα Δούρου έχει τάξει σε δήμους 1,7 δισ. ευρώ χρηματοδοτήσεις για έργα. Όπως μας είπε, η Περιφέρεια έχει 170 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα δαπανηθούν αρκετά για την αποκατάσταση των προβλημάτων στη Μάνδρα, άρα θα μείνουν ελάχιστα για τα υπόλοιπα έργα.

Εμείς αντιπροτείναμε στη δημοτική Αρχή να γίνει στον ήδη δεσμευμένο χώρο ένα κτήριο για αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και γραφείο δημάρχου, με ένα κόστος 800.000 ευρώ και ν’ αγοράσει τα άλλα περίπου 1.500τ.μ. που χρειάζονται σε κάποιον από τους άδειους χώρους που υπάρχουν στην Αγία Παρασκευή, καταβάλλοντας το πολύ 2 εκατ. ευρώ.

Τέλος πάντων, εμείς το ψηφίσαμε, αφού είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει το δημαρχείο με χρηματοδότηση, χωρίς ίδιους πόρους, αλλά θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

Κολυμβητήριο: Μας λέει η δημοτική Αρχή ότι θα το χρηματοδοτήσει η κα Δούρου. Όταν υπάρχει η λύση να γίνει από κοινού κολυμβητήριο με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, στα όρια των δύο Δήμων, ώστε να μοιραστούν τόσο τα έξοδα κατασκευής, όσο -και κυρίως- συντήρησης, που ανέρχονται σε περίπου 800.000 ευρώ ετησίως. Και μάλιστα ο δήμαρχος του γειτονικού Δήμου δέχεται τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η διοίκηση επιμένει να το κάνει μόνη της. Και δεν ξεκαθαρίζει ούτε πώς θα το κάνει. Θα είναι ανοιχτό ή κλειστό, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ή όχι. Του ζητάμε να το φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το κάνει.

Πευκάκια: Ο χώρος των 23 στρεμμάτων, που είχε αποχαρακτηρισθεί, που άλλος έλεγε να γίνει στάδιο, εμείς είχαμε κάνει μια μελέτη για ήπιας μορφής αθλητικής ανάπτυξης, σήμερα λέει ο δήμαρχος υπάρχει πρόταση από την Περιφέρεια να τον κάνει χώρο ΑμεΑ. και μάλιστα, υπερτοπικό. Και όπως είπε και ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., τον χώρο τον διεκδικεί η Ομοσπονδία ΑμεΑ ως δικό της, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί από το ΟΑΚΑ. Εμείς ζητούμε και γι’ αυτόν τον χώρο να γίνει συζήτηση και να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι θέλουμε να γίνει εκεί.

Κοιμητήριο: Πήραμε, κατά την τελευταία θητεία μας, 2,5 στρέμματα από τον «Δημόκριτο», από τα 11 που έχει καταλάβει, και κάναμε την επέκταση του Κοιμητηρίου, φτιάξαμε τη μάνδρα περιμετρικά, και από τότε περιμένουμε να επεκταθεί περαιτέρω. Δεν κουνιέται τίποτε…

«Χαμένο» το «ηθικό πλεονέκτημα» και στον Πολιτισμό

Ας φύγουμε από τα έργα υποδομής και ας έρθουμε στον Πολιτισμό, που είναι ένα από τα «ηθικά πλεονεκτήματα» που πρόβαλε η Αριστερά, κεντρικά και τοπικά. Χθες (σ.σ.: προχθές) είχαμε 6 ώρες συνεδρίαση στο Δ.Σ. για τη λάθος πορεία του ΠΑΟΔΑΠ και του προέδρου του και στο τέλος ήρθε η γυναίκα του προέδρου και έβριζε κι απώθησε επικεφαλής παράταξης, τον κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη και διεκόπη βίαια η συνεδρίαση. Κι όλα αυτά ενώ υπήρχε απίστευτη ομοφωνία των επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και των ανεξάρτητων συμβούλων, απέναντι στο τι μπορεί να προσφέρει κάποιος στον Πολιτισμό.

Στον τομέα αυτό, ειδικά, χρειάζεται μια ιδιαίτερη ευγένεια. Όποιον έχουμε βάλει στον Οργανισμό, φεύγει, και όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τη συμπολίτευση, εξαιτίας της συμπεριφοράς του προέδρου. Είναι απέναντί του όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι καθηγητές, έχουμε ένα χάος με τις συμβάσεις, εάν πληρώνονται ή δεν πληρώνονται, μια επίδειξη αυταρχικότητας και υπερφίαλης εξουσίας στους καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης… Εργαστήρια Τέχνης που, ενώ ήταν από τα τρία καλύτερα της Ελλάδος, πλέον παραπαίουν, παραιτούνται οι καθηγητές, αυξάνονται οι συνδρομές και μειώνονται οι μαθητές. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο Ωδείο, το ίδιο και στο αθλητικό κομμάτι.

_______________________
«…ένας Πολιτισμός χωρίς ευαισθησία, χωρίς έναν νέο χώρο, αλλά δίνουμε 54.000 ευρώ τον χρόνο για να συμμετάσχουμε στην προγραμματισμένη εκδήλωση της ΕΡΤ».
_______________________

Αντίστοιχα με τον κινηματογράφο, που λειτουργούσε σε έναν «παράδεισο», όπως έλεγαν όσοι έρχονταν από άλλους δήμους, στο 2ο Γυμνάσιο, που είχε φθάσει να κόβει μέχρι και 26.000 εισιτήρια, και τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο «Σπυρούδη», υποβαθμίζοντάς τον σε λέσχη σινεφίλ, χωρίς ταινίες πρώτης προβολής, και δωρεάν.

Αντίστοιχη υποβάθμιση προκλήθηκε από το θέατρο που έκλεισε στο βουνό, αντί να αδειοδοτηθεί, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι δήμοι γύρω μας.

Με άλλα λόγια, ένας Πολιτισμός χωρίς ευαισθησία, χωρίς έναν νέο χώρο, αλλά δίνουμε 54.000 ευρώ τον χρόνο για να συμμετάσχουμε στην προγραμματισμένη εκδήλωση της ΕΡΤ, μόνο και μόνο για να μπει η υπογραφή από κάτω ότι συμμετέχει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Γιατί δεν δίνουμε τα χρήματα αυτά σε πολιτιστικές υποδομές στην πόλη; Μόνο η Βιβλιοθήκη κρατά μια μορφή Πολιτισμού σε έναν βαθμό. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας δεν έχει καμία επαφή με το τι γίνεται πολιτιστικά στην Αγία Παρασκευή, δεν λαμβάνει μέρος, έχει μόνο τον τίτλο και, κατά τη γνώμη μας, διαφωνεί με αυτά που γίνονται στον ΠΑΟΔΑΠ.

Συμμετοχικός προϋπολογισμός… μια χούφτας κατοίκων

Η δημοτική Αρχή «ευαγγελιζόταν» τον συμμετοχικό προϋπολογισμό. Στο παρελθόν, όταν σε κάθε γειτονιά θεσπίσαμε συναντήσεις Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, δηλαδή πριν τον προϋπολογισμό και είχαμε 200 άτομα έως 300 άτομα, μας έλεγε ότι αυτό δεν είναι συμμετοχικός προϋπολογισμός, γιατί δεν είχε μεγάλη συμμετοχή. Σήμερα ξέρετε τι γίνεται. Συμμετοχικός προϋπολογισμός και συναντήσεις σε γειτονιές έγιναν στα Πευκάκια, στον Άη Γιάννη, στον Τσακό. Στον Τσακό πήγαν 5 άτομα, στον Άη Γιάννη δεν μπήκε κανείς από τον σύλλογο, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτε στη γειτονιά τους και στα Πευκάκια, η πιο μαζική, είχε 11 πολίτες! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη δημοτική Αρχή. Και ουδείς πιστεύει ότι στο διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος αυτής της θητείας θα γίνει κάποιο μεγάλο έργο στην Αγία Παρασκευή.

Κι αυτά παρά το γεγονός ότι η διοίκηση έχει από τα ανταποδοτικά 3,6 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσε να αξιοποιήσει για υπηρεσίες στον οδοφωτισμό και στην καθαριότητα ή για την αγορά εξοπλισμού. Το πολύ πολύ να προλάβει τη μεταφορά του γκαράζ, που είναι σήμερα στα όρια του Χαλανδρίου, στη Λ. Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά.

Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, εμείς παραδώσαμε στο ταμείο του Δήμου, την 1/1/2011 3,4 εκατ. ευρώ και άλλα 2 εκατ. στα Νομικά Πρόσωπα, ο Β. Ζορμπάς άφησε περίπου 6,3 εκατ. ευρώ στην επόμενη δημοτική Αρχή, άρα είχε ίδιους πόρους να κάνει έργα, με λίγο περισσότερη δουλειά, με λίγο περισσότερη ενεργοποίηση των υπηρεσιών και μάλιστα, όταν έχει ομοθυμία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον, εμείς έχουμε δείξει ότι κάνουμε αντιπολίτευση για να προχωρήσουν τα έργα στην πόλη. Δεν κάνουμε ούτε προσφυγές, ούτε μπλοκάρουμε έργα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε, με θετική αντιπολίτευση, με πίεση για περισσότερη παραγωγή έργου.

Κώστας Κρητικίδης: Τι «αποτύπωμα» θ’ αφήσει στην πόλη η δημοτική Αρχή;

Από τότε που παραδώσαμε τη δημαρχία, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά.

Την περίοδο 2007 – 2010, σε όλους τους τομείς, από τα έργα υποδομής, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, δώσαμε δείγματα γραφής. Κι εμείς πάντα επιδιώξαμε και επιδιώκουμε, να «κτισθεί» πάνω σε αυτό που αφήσαμε το επόμενο βήμα για την πόλη. Μπορεί ο σημερινός δήμαρχος να πει ότι αφήνει το «αποτύπωμά» του στην πόλη και θα παραδώσει την Αγία Παρασκευή αύριο καλύτερη απ’ ό,τι την παρέλαβε; Η δική μας απάντηση είναι πως όχι.

Δεν είναι μόνο η έλλειψη έργων υποδομής, είναι η έλλειψη οράματος και στοχοθεσίας.

Κι αν στηρίζουμε τη διοίκηση, όπως κάναμε και με την προηγούμενη, είναι γιατί πιστεύουμε ότι η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, ανεξάρτητα ποιος διοικεί.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις δημοσιογράφων

Για το εάν έχει να κατηγορήσει τον δήμαρχο για κάποια ατασθαλία ή οι καταγγελίες του εστιάζονται στην κατά τη γνώμη του ελλιπή παραγωγή έργου…

Δεν έχουμε στοιχεία ώστε να κατηγορήσουμε για κάτι μεμπτό τη διοίκηση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία.

Αν κινδυνεύει η Αγία Παρασκευή από πλημμύρες αντίστοιχες αυτών στη Δυτική Αττική…

Κ.Κ.: Δεν είναι λυμένα όλα τα προβλήματα της πόλης. Υπάρχει ένα «νεκρό» σημείο, στην περιοχή πλατεία Ύδρας, πάρκο «Κώτση» και επίσης ένα κομμάτι από την πύλη του «Δημόκριτου» μέχρι τον Χολαργό, στην οδό Νεαπόλεως, που όταν βρέχει αρκετά, βγαίνουν τα νερά από τον «Δημόκριτο», δεν επαρκεί ο αγωγός της Λάμπρου Κατσώνη να τα «παραλάβει» όλα, και δημιουργείται κάποιο πρόβλημα, αλλά όχι σε επίπεδο όπως αυτό που είδαμε στη Δυτική Αττική.

Αυτή την περίοδο εκτελείται ένα έργο ομβρίων, 4 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας,  στην κάτω περιοχή και σε ένα κομμάτι της πάνω περιοχής, δηλαδή σε κάποιες καθέτους της Βενιζέλου.

Σήμερα μπορούν να εκτελούνται αυτά τα έργα γιατί φροντίσαμε να πάρουμε εμείς την ολοκληρωμένη μελέτη απορροής ομβρίων.

Γιατί δεν ασκείται πίεση για να μην δαπανηθούν τα 21 εκατ. ευρώ για το δημαρχείο, όταν υπάρχουν ελλείψεις που οδηγούν σε απώλειες ζωών από πλημμύρες…

Από ανθρωπιστικής πλευράς, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι θα έπρεπε να προηγηθούν έργα που θα προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι ο κ. Σγουρός είπε ότι για τη διευθέτηση του ρέματος που προκάλεσε την καταστροφή υπήρχε μελέτη κι εξασφαλισμένη πίστωση, κι απλώς καθυστέρησε στην υλοποίησή του. Δηλαδή, ένα έργο, δεν αποκλείει το άλλο.

Για το εάν η έκφραση, στη συζήτηση για τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, «συγχαρητήρια που τον κρατάτε στη θέση του, εμείς δεν θέλουμε καμιά σχέση μαζί σας» θα επηρεάσει τη στάση της παράταξης στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου…

Εννοούσα ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση συνεργασίας με τη δημοτική Αρχή σε επίπεδο διοίκησης. Εάν εφαρμοσθεί η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό σημαίνει ότι προεκλογικά θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των παρατάξεων, για να επιτευχθεί κάποια πλειοψηφία. Εμείς με τη σημερινή διοίκηση δεν θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι σε αυτή την περίπτωση. Και ούτε, βέβαια, θα αποδεχθούμε πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο, από τη στιγμή που η διοίκηση λειτουργεί με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Όμως, η στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θ’ αλλάξει, όταν συζητούνται θέματα που αφορούν στην πόλη. Δεν θα τιμωρήσουμε τον δημότη.

Γιατί ο Αγιοπαρασκευιώτης δεν έλαβε υπόψη τη μη παραγωγή έργου, μετά την 1/1/2011, όπως υποστηρίζει η παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου, ώστε στις εκλογές του 2014 να επαναφέρει στη διοίκηση την προηγούμενη δημοτική Αρχή…

Ας θυμηθούμε την περίοδο. Είναι οι πρώτες εκλογές, πριν τις βουλευτικές, με ένα κλίμα εναντίον των «συμβιβασμένων» και με τη λογική του «ό,τι είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλό». Ακόμη και δικοί μας δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προσχωρήσει στην παράταξη του κ. Σταθόπουλου.

Και όχι μόνο αυτό. Οι ψηφοφορίες δεν αποτυπώνουν αναλογικά το τι έχεις προσφέρει στην πόλη. Συνήθως οι ψηφοφόροι λειτουργούν στη βάση δύο παραγόντων: ο πρώτος είναι ο πολιτικός, που προανέφερα και ο δεύτερος το τι έχει να πάρει από αυτό που βλέπει να έρχεται.

Για το τι θα κάνει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές…

Στον δικό μας χώρο δεν κινούμαι αυτόνομα, δεν αποφασίζω μόνος μου. Όταν θα έρθει η ώρα της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων θα συζητήσει η ανοιχτή ομάδα της συνέλευσης των μελών της παράταξης και θα προτείνει την καλύτερη λύση.

Υπάρχουν εκδηλωμένες προθέσεις για συνεργασίες και προς τα δεξιά  και προς τ’ αριστερά, όπως και για αυτόνομη κάθοδο. Όλα είναι ανοιχτά…

Θα τα πούμε το 2018, που είναι προεκλογική χρονιά.

Για το εάν έχει υπάρξει κάποια επαφή με τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Χατζηανδρέου…

Με τον Κώστα μέχρι πριν τις τελευταίες εκλογές ήμασταν στον ίδιο αυτοδιοικητικό χώρο. Και ο Κώστας Κρητικίδης κι εγώ έχουμε μια εξαιρετική σχέση μαζί του, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για το τι σκέφτεται ή για το τι θα κάνει. Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet