Εκδρομή στη Σαλαμίνα από τον Σύλλογο «Η Κασταλία»
Κοινωνία

Εκδρομή στη Σαλαμίνα από τον Σύλλογο «Η Κασταλία»

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι διοργανώνει εκδρομή στη Σαλαμίνα, την Κυριακή 29 Ιουνίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση με τους χώρους που θα επισκεφθεί ο Σύλλογος:

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, την Κυριακή 29 Ιουνίου, να «εκδράμουμε» μαζί, στο – ιδιαίτερα αναβαθμισμένο σήμερα – νησί της Σαλαμίνας (Σαλα-μύκονο το αποκαλούν σήμερα πολλοί).

Θα αναχωρήσουμε στις 8:00 το πρωί, από το «Γυμναστήριο του Σπύρου Λούη» (Μαρούσι, Πλατεία ΗΣΑΠ) για την παραθαλάσσια Νέα Πέραμο στην περιοχή του Μεγάλου Πεύκου. Θα επιβιβαστούμε στο ferry boat και στις 9:30 περίπου θα είμαστε στη Σαλαμίνα.

Θα επισκεφθούμε πρώτα, στην πευκόφυτη περιοχή «Φανερωμένη», το ομώνυμο, ιστορικό μοναστήρι, με τον ιδιαίτερο ρυθμό (βασιλική πεντάτρουλος) και τα πολύτιμα κειμήλια, που υπήρξε ορμητήριο πολλών αγωνιστών αλλά και καταφύγιο, στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Θα ξεναγηθούμε στη μονή και στον περιβάλλοντα χώρο (ναός Αγίου Νικολάου, τάφος Ιωάννη Γκούρα, γυναικείος οίκος ευγηρίας κ.λπ.) και θα δούμε, απέναντι απ΄ την είσοδο, την οικία του Άγγελου Σικελιανού (στο διάστημα 1933-50), καθώς και την προτομή του.

Θα αναχωρήσουμε από τη μονή Φανερωμένης στις 10:45 περίπου και σε πέντε λεπτά, ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Σαλαμίνας (τη γνωστή σε όλους μας ως «Κούλουρη»), θα επισκεφθούμε, στον λόφο Πατρίς (Περιστέρι), το Ευριπίδειο θέατρο, σύγχρονο, υπαίθριο θέατρο, χωρητικότητας 3.000 περίπου θέσεων, που πήρε το όνομά του από τον μεγάλο μας τραγικό (είχε το ησυχαστήριό του στην περιοχή Περιστέρια, στην οποία βρίσκεται σήμερα και το σπήλαιο του Ευριπίδη). Θα απολαύσουμε εξάλλου καφέ και πανοραμική θέα.

Επόμενος σταθμός: Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται στο κτήριο του Δημαρχείου Σαλαμίνας. (Είσοδος δωρεάν).

Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας με το μνημείο των Σαλαμινομάχων, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κυνόσουρας, στην ευρύτερη δηλαδή περιοχή, όπου πραγματοποιήθηκε η περίφημη «ναυμαχία της Σαλαμίνας». Θα επισκεφθούμε τέλος στο Αιάντειο (ή Μούλκι για τους Σαλαμινίους) την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου.

Μετά την περιήγηση στα αξιοθέατα του νησιού, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα πευκόφυτα Κανάκια για μπάνιο (ουζάκι, γεύμα, «πικ-νικ» ή καφέ). Εναλλακτικά, όποιοι θέλουν, μπορούν να γευματίσουν, στη συνέχεια, σε κάποιο από τα ταβερνάκια της παραλίας της «Κούλουρης».

Στις 6:00 μ.μ. θα επιβιβαστούμε στο ferry boat, στα Παλούκια, για την «οδό της επιστροφής».

Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ. (Περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετάβασης με το ferry boat).

Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση μέχρι Τετάρτη 25 Ιουνίου, στο κατάστημα «Οπτικά Τζινιέρη», Ν. Πλαστήρα 1, κέντρο Αμαρουσίου, Τηλ: 210 8025478, 210 6142426.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • κ. Δήμητρα Κρεκούκια: 210 8064848, 6937 462203
  • κ. Χρήστος Παπαζλιώτης: 210 8064512, 6974 028987
  • κ. Ολ. Ξηνταβελόνη: 210 6127148, 6977 020538

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμητρα Κρεκούκια                  Χρήστος Παπαζλιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet