Σε πολιτικό αδιέξοδο ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, αλλά και ο Δήμος Χαλανδρίου
Πρόσωπα

Σε πολιτικό αδιέξοδο ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, αλλά και ο Δήμος Χαλανδρίου

Σε πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται η δημοτική Αρχή του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου. Η απώλεια της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις αθρόες ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες είχε την πρώτη σοβαρή συνέπειά της στη μη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το 2018, τα οποία ουδείς γνωρίζει πότε και πώς θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

Και μάλλον, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που θ’ αντιμετωπίσει ο κ. Σ. Ρούσσος στα περίπου δύο χρόνια που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της θητείας του. Και μπορεί ο ίδιος, προς το παρόν, να δείχνει απρόθυμος να «νερώσει το κρασί του» και να κάνει επίκληση στους πολίτες του Χαλανδρίου να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να αρθεί με δήθεν λαϊκά κινήματα.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η διοίκησή του να ολοκληρώσει απρόσκοπτα τη θητεία της, είναι ν’ αναλάβει ο ίδιος ουσιαστικές πρωτοβουλίες προσέγγισης, τόσο των επικεφαλής της μειοψηφίας, όσο και των πρώην συντρόφων του, με σκοπό την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης, τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα που είναι σημαντικά για τη λειτουργία της πόλης.

Με πείσματα και αδιαλλαξίες δεν θα καταφέρει να πετύχει τίποτε άλλο από το να επιτείνει το αδιέξοδο, οδηγώντας ουσιαστικά τον Δήμο στα… βράχια. Καλώς ή κακώς, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να διοικήσει τον Δήμο τα πρώτα χρόνια της θητείας του είναι αυτός που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση το Δημοτικό Συμβούλιο και συσπείρωσε απέναντί του μια μειοψηφία, η οποία επέδειξε ιδιαίτερη ανοχή μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Το ζητούμενο είναι εάν ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του δημάρχου θα του επιτρέψουν να ξεπεράσει τις όποιες προσωπικές πικρίες ή θυμούς πιθανότατα αισθάνεται, προκειμένου να βρεθεί ένα κοινό τόπος συνεννόησης, για να διοικηθεί ο Δήμος.

Και εδώ που τα… γράφουμε, δεν βλέπουμε ο δήμαρχος Σ. Ρούσσος να έχει και κανέναν άλλον τρόπο, εάν θέλει να ολοκληρώσει ομαλά τη θητεία του…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet