Γ. Σγουρός: Προβληματίζει η σιωπή της Περιφέρειας για την επίθεση του «Ρουβίκωνα»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Προβληματίζει η σιωπή της Περιφέρειας για την επίθεση του «Ρουβίκωνα»

Προβληματίζει τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, η «σιωπή» της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την επίθεση μελών του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Περιφέρειας, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

«Καμία μορφής βία δεν έχει θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες» τονίζει ο τέως περιφερειάρχης στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής, κίνηση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη της Περιφέρειας Αττικής. 

Η άσκηση κάθε μορφής βίας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει καμία απολύτως θέση στις δημοκρατικές και ευνομούμενες κοινωνίες. Καμία ομάδα δεν μπορεί να λειτουργεί πέρα και πάνω από τους νόμους, ούτε να αποδίδει δικαιοσύνη, όπως εκείνη την εννοεί, στο όνομα του ελληνικού λαού. 

Η σιωπή της κας Δούρου, είτε ερμηνεύεται ως ανοχή, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, προβληματίζει εξίσου για το ποιόν της δημοκρατίας που πρεσβεύει και για την άτυπη νομιμοποίηση που παρέχει σε τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες.

Πολύ περισσότερο, όταν το κείμενο του «Ρουβίκωνα» που συνόδευε την επίθεση, έριξε στο τσουβάλι των ευθυνών για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική τους πάντες και τα πάντα (μέχρι και ότι η Νομαρχία Αθηνών έδωσε 150 εκατ. ευρώ για τον Φαληρικό Όρμο γράφουν αντί δήθεν για αντιπλημμυρικά έργα, ενώ όλοι ξέρουν ότι το έργο το ενέταξε η σημερινή διοίκηση της κας Δούρου) σε μια προφανή προσπάθεια εξομοίωσης των πάντων και απόδοσης ευθυνών σε όλους για όλα.

Ε, όχι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

ΥΓ.1. Η ανακοίνωσή μας εκδόθηκε σήμερα και όχι χθες, καθώς θεσμικά αναμέναμε την καταδίκη της επίθεσης από τη διοίκηση της Περιφέρειας, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

ΥΓ.2. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είχε κάθε δικαίωμα να απεντάξει την 1/9/2014 όσα έργα θεωρούσε ως μη αναπτυξιακά ή ότι δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητές της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet