ΚΕΔΕ: «Κτίζουμε» ισχυρούς Δήμους, με τους πολίτες πρωταγωνιστές
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: «Κτίζουμε» ισχυρούς Δήμους, με τους πολίτες πρωταγωνιστές

Τα κείμενα διαλόγου πάνω στα οποία θα αναπτυχθεί η συζήτηση κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Άρτα.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του φορέα, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «το Συνέδριο θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για να χτιστεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, με ισχυρούς Δήμους και τους πολίτες πρωταγωνιστές. Οι δήμαρχοι συζητούν για όλα αυτά που ενώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού, καθώς ο “εχθρός”  βρίσκεται έξω από τον θεσμό. Οι Δήμοι είναι ανάγκη να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα χρήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και να έχουν αποφασιστικό ρόλο στον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε είναι ΕΣΠΑ, είτε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Στο πλευρό των δανειοληπτών το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στο θέμα των πλειστηριασμών, με εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, διατυπώθηκε η συμπαράσταση στους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και κλήθηκε η κυβέρνηση να προβεί σε ρύθμιση που θα επιλύει το πρόβλημα.

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τους Δήμους της Άρτας στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους

Ο δήμαρχος Αρταίων, Χ. Τσιρογιάννης, έθεσε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου σειρά ζητημάτων που αφορούν στη μείωση του κόστους των διοδίων σε Ιόνια Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και Ολυμπία Οδό. Επιπλέον κατατέθηκε η πρόταση προκειμένου να εξασφαλιστεί δωρεάν ρεύμα σε κατοίκους περιοχών όπου λειτουργούν μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανανέωση της σύμβασης εργασίας  καθαριστριών σε παιδικούς σταθμούς, καθώς και άρση των δυσκολιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο στη διαδικασία πληρωμής των εργαζομένων στα τμήματα καθαριότητας.

Στα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή αναφέρθηκε ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, καθώς και ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης.

Ο πρόεδρος της και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και σημείωσαν ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet