Ενοχλημένος ο κ. Κωνστάντος από τους διαδραστικούς πίνακες της κας Πατούλη
Κοινωνία

Ενοχλημένος ο κ. Κωνστάντος από τους διαδραστικούς πίνακες της κας Πατούλη

Ως «κακό προηγούμενο» θεωρεί ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- την πρωτοβουλία της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, προέδρου του Ομίλου Unesco για τα Βόρεια Προάστια, να χορηγήσει 12 διαδραστικούς πίκανες στο σχολείο που εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Μάλιστα, ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος, στην ανακοίνωση που ακολουθεί, ψέγει την τοπική εκπαιδευτική διαδικασία, τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και την Ένωση Γονέων που δεν διαφύλαξαν «ως κόρη οφθαλμού την αποφυγή ανάμιξης των ζητημάτων της εκπαίδευσης σε μικροπολιτικούς και διχαστικούς διαγκωνισμούς».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κωνστάντου:

Το γεγονός ότι εν έτει 2017 στα σχολεία του Δήμου μας υπάρχουν ακόμα «μαυροπίνακες» για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, στην εποχή της ακμής και κυριαρχίας των νέων τεχνολογιών, είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, αναντίστοιχη των αυτονόητων προτεραιοτήτων κάθε κοινωνίας, εθνικής ή τοπικής.

Επί 23 έτη οι διοικήσεις των δημάρχων κ.κ. Καμάρα, Θεοδωρακόπουλου, Φωκιανού και Μαυρίδη, είτε στο πλαίσιο των αυτόνομων Δήμων Πεύκης και Λυκόβρυσης, είτε στη σημερινή ενιαία διοικητική δομή, διαχειρίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θέτοντας τις δικές τους προτεραιότητες.

Ας αναλογιστούμε ενδεικτικά πόσες και πόσες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με πρωταγωνιστές «επώνυμους», έναντι αδράς αμοιβής χιλιάδων ευρώ, πόσα δωρεάν τραπεζώματα στρώθηκαν σε κάθε ευκαιρία, πόσα πολυτελή φυλλάδια τυπώθηκαν, για την «ενημέρωση» των πολιτών, για να συμπεράνουμε απλά ότι λεφτά πάντα υπήρχαν και υπάρχουν, απλά οι προτεραιότητες ήταν «άρτος και θεάματα» και όχι σύγχρονα εποπτικά και διαδραστικά μέσα εκπαιδευτικής χρήσης και άριστες κτηριακές υποδομές.

Είναι προς συζήτηση και προβληματισμό ότι και οι γονείς ουδέποτε διεκδίκησαν και απαίτησαν με αποφασιστικότητα το δικαίωμα των παιδιών τους να έχουν ό,τι καλύτερο στην εκπαιδευτική διαδικασία, έστω και αν στερηθούν «λαμπερές» εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η σημερινή ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου κ. Μαρίνας Πατούλη για τη χορηγία 12 σύγχρονων διαδραστικών πινάκων στο 1ο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, όπου διδάσκει, στο πλαίσιο “εξαγοράς” ψήφων στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου το 2019, δεν εκπλήσσει. Άνθρωποι σαν την κ. Πατούλη και τις μεθόδους της, θα υπάρχουν πάντα, όταν οι κοινωνίες δημιουργούν προφανή θεσμικά κενά και είναι ελλειμματικές σε θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες υποχρεώσεις, όπως η παροχή εξαιρετικών συνθηκών εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές.

Ωστόσο, θεσμική ευθύνη έχει και το σύνολο των εμπλεκομένων στην τοπική εκπαιδευτική διαδικασία, εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολείων, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και η Ένωση Γονέων να διατηρούν ως κόρη οφθαλμού την αποφυγή ανάμιξης των ζητημάτων της εκπαίδευσης σε μικροπολιτικούς και διχαστικούς διαγκωνισμούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, αυτό δε συνέβη, δημιουργώντας ένα κακό προηγούμενο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet