Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Τι προτείνει για την άρση του αδιεξόδου με το γήπεδο Ν. Πεντέλης
Ποιότητα Ζωής

Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Τι προτείνει για την άρση του αδιεξόδου με το γήπεδο Ν. Πεντέλης

Ότι οδηγεί στη ματαίωση της αναβάθμισης του γηπέδου Νέας Πεντέλης κατηγορεί τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η νεοσυσταθείσα δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης αναφορικά με το γήπεδο, η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπιάστης, τονίζει ότι με τις ενέργειες του δημάρχου το έργο οδηγήθηκε «στα βράχια».

Παρ΄ όλο, όμως, το «αδιέξοδο», όπως το χαρακτρίζει, η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή προτείνει ενέργειες για την άρση αυτού, σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Ο δήμαρχος Πεντέλης συνεχίζει «απτόητος» τον δρόμο που οδηγεί στη ματαίωση της αναβάθμισης του γηπέδου της Ν. Πεντέλης. Αυτό γίνεται ολοφάνερο, στο 119 δελτίο Τύπου του Δήμου Πεντέλης, στις 20-11-2017, που, αντί ενημέρωσης, προσπαθεί να κοροϊδέψει τους συμπολίτες μας. Σε κάθε μια από τις τρεις (3) παραγράφους της υποτιθέμενης ενημέρωσης, προβάλλει, αβίαστα, και ένα αναπάντητο ερώτημα. 

1η παράγραφος ενημέρωσης: «Το θέμα της τροποποίησης του σχεδίου στο Γήπεδο Νέας Πεντέλης, βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πώς μπορεί να εξελίσσεται η τροποποίηση του σχεδίου της περιοχής, αφού η περιοχή είναι εκτός σχεδίου;

2η παράγραφος ενημέρωσης: «Ταυτόχρονα, επί της γνωμοδότησης τμήματος του ΥΠΕΝ, έχουν αποσταλεί οι απόψεις μας».

Έχουν τη γνώμη, ότι, επειδή οι απόψεις τους, δεν είναι σύμφωνες με τον νόμο, θα καταργηθεί ο νόμος; Δηλαδή, αν ο νόμος δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους , αλλοίμονο του!!!

3η παράγραφος ενημέρωσης: «Το γεγονός ότι με τις διατάξεις του Ν690/48, εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο, δεν μας υποχρεώνει σε οποιουδήποτε είδους αποζημίωση απαλλοτριούμενων ιδιοκτησιών εντός αυτού».

Εδώ έχει πολύ ζουμί. Εδώ συγκρούονται η ανεπάρκεια και η σκοπιμότητα εναντίον της νομιμότητας και της λογικής. Εάν υποθέσουμε ότι η περιοχή είχε ενταχθεί στο σχέδιο, όπως ισχυρίζονται, οι ιδιοκτησίες εντός αυτής, σύμφωνα με τον Ν690/48, περιέρχονται στον Δήμο, κατ΄ αμάχητο κριτήριο. Και τότε γεννάται το 1ο ερώτημα: Αφού τα 16 στρ. των ιδιοκτησιών έχουν περιέλθει στον Δήμο γιατί δεν τα δήλωσε ο Δήμος Πεντέλης στο Κτηματολόγιο, ως περιουσία του Δήμου και τα δήλωσαν οι ιδιώτες για λογαριασμό τους; Μάλιστα, ο δήμαρχος έκανε το χειρότερο! Με υπόμνημά του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ισχυρίστηκε ότι δικαιούνται αποζημίωσης από τον Δήμο και ο Δήμος, όπως ισχυρίστηκε, δεν έχει ακόμη τη δυνατότητα να αποζημιώσει τις 41 ιδιοκτησίες. Εάν οι ιδιοκτήτες, με τη βοήθεια του κ. Στεργίου, δικαιωθούν, θα κτισθεί μια ζώνη πλάτους, 60 μέτρων στην πλαγιά, πάνω από το όριο της οδού Γυμναστηρίου. Ο κ. Στεργίου φαίνεται, από τις ενέργειές του, ότι οραματίζεται ένα γήπεδο ενταγμένο πλήρως σε κατοικημένη περιοχή.

Καλούμε τον δήμαρχο και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του να αναλογισθούν τις συνέπειες των καταστρεπτικών χειρισμών τους σε βάρος της Νέας Πεντέλης, που δεν είναι και λίγες.

1ο: Χάθηκε από τον Δήμο περιουσία 10 στρ., που είχαν περιέλθει, με απόφαση νομάρχη, στην Κοινότητα το 1989, μετά μεγάλη προσπάθεια του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου, επί προεδρίας Χρήστου Φειδοπιάστη, «Διά τη δημιουργία Κοινοτικού Γυμναστηρίου, προς κάλυψη αναγκών, της  αθλουμένης νεότητας της περιοχής» όπως αναγράφεται στην απόφαση του τότε νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Ηρακλή Παπαδόπουλου.

Και χάθηκε η έκταση του Κοινοτικού Γυμναστηρίου, υπέρ του Δημοσίου, γιατί μέχρι το 2014, ο Δήμος δεν τη δήλωσε στο Κτηματολόγιο. Η έκταση των 10 στρ. του γηπέδου είχε παραχωρηθεί κατά κυριότητα στην Κοινότητα Νέας Πεντέλης, με τον Νόμο 1734/87, που αφορά παραχώρηση δημόσιων δασικών εκτάσεων (δηλαδή εκτός Σχεδίου) και αυτό θα κατέρριπτε τις μεθοδεύσεις του κ. δημάρχου και των «φερομένων ιδιοκτητών», που προσπαθούν επίμονα να αποδείξουν ότι η περιοχή είναι εντός Σχεδίου.

2ο: Το γήπεδο ρημάζει, ασυντήρητο και περιμένει εδώ και 7 χρόνια την αναβάθμιση που υπόσχεται ο κ. Στεργίου.

3ο: Οδήγησαν το έργο «στα βράχια», με τις «περίεργες» απόψεις τους, με αρνητικές επιπτώσεις, για την αθλούμενη νεολαία της Νέας Πεντέλης.  

Μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο προτείνουμε:

Να συζητηθεί το όλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έχουμε ζητήσει από 13/6/2017. Να διατυπωθούν σαφείς θέσεις για το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και όχι ανάλογα με τις εμμονές και τις σκοπιμότητες του κ. δημάρχου.

Να συσταθεί δια-παραταξιακή επιτροπή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να επιδιώξει την επαναφορά της κυριότητας των 9.998 τ.μ. αθλητικού χώρου στον Δήμο με τα παρακάτω βήματα:

1) Επικαιροποίηση της απόφασης νομάρχη του 1989, από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

2) Εγγραφή της παραχώρησης της έκτασης του αθλητικού χώρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

3) Επιμέλεια για την προώθηση των απαιτουμένων εγκρίσεων για την εκτέλεση των έργων αναβάθμισης του αθλητικού χώρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet