Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι σε «Αμ. Φλέμινγκ», «Παίδων» και «Σισμανόγλειο»
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι σε «Αμ. Φλέμινγκ», «Παίδων» και «Σισμανόγλειο»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκοκομείου «Αμαλία Φλέμιγνκ» καλεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 201, στον 4ο όροφο της «Πτέρυγας Τσαγκάρη» («Αμ. Φλέμιγνκ), στην κοινή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία των Νοσοκομείων της περιοχής («Αμ. Φλέμινγκ», «Παίδων Πεντέλης», «Σισμανόγλειο»), προκειμένου να ενημερώσουν εργαζόμενους, κατοίκους και φορείς για τα προβλήματα που εξακολουθούν στις συγκεκριμένες νοσηλευτικές μονάδες και κάνουν παρέμβαση στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, για να το ενημερώσουν για τα αιτήματα και τις θέσεις τους.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως έχουμε προγραμματίσει, ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, ο πρώτος κύκλος των κινητοποιήσεων – ενημέρωσης ενάντια στο σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων που αφορά στα Νοσοκομεία μας και που, κυρίως, βάζει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο κλεισίματος το «Αμαλία Φλέμιγκ».

Συνάδελφοι, αγωνιστήκαμε και κρατήσαμε το Νοσοκομείο ανοιχτό. Περάσαμε πολλά για να το αφήσουμε να κλείσει τώρα.

Τα προβλήματα πολλά, οι ελλείψεις και οι συνθήκες άθλιες, χειρότερες από άλλα Νοσοκομεία που επίσης περνάνε δύσκολα.

Το δίλημμα είναι δικό μας και πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη να το απαντήσουμε:

Θα σκύψουμε το κεφάλι, θα υποταχθούμε στην απογοήτευση ή θα διεκδικήσουμε ανάπτυξη του Νοσοκομείου, αποκατάστασή των λειτουργιών, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς;

Για άλλη μια φορά, αγωνιζόμαστε από κοινού με τα Σωματεία «Σισμανογλείου” & «Παίδων» , όχι μόνο για τη δική μας δουλειά και μέλλον, αλλά και για την περίθαλψη του κόσμου, για ασφαλείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας!

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ «ΣΧΕΔΙΑ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, όχι μόνο τους συναδέλφους μας, αλλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις συλλογικότητες, τον λαό της περιοχής!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

ΑΜΕΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Είχε προηγηθεί στις 2 Νοεμβρίου 201 κοινή ανακοίνωση των παραπάνω νοσοκομείων, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

Η κινητοποίησή μας και η συνάντηση με τη διοίκηση του συγκροτήματος των Νοσοκομείων επιβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, ότι το «σχέδιο» για τη συγχώνευση των Νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Αμ. Φλέμινγκ», με τη μέθοδο του ενιαίου οργανισμού, είναι ήδη αποφασισμένο. Η διαχείριση του ζητήματος από τη διοίκηση είναι επικοινωνιακή, καθώς για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν τα αιτήματα και οι θέσεις που θέσαμε τα Σωματεία, τόσο για την οργανωτική συγκρότηση όσο και για τις δυνατότητες ανάπτυξης των Νοσοκομείων μας.

Για άλλη μια φορά, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και τον λαό της Αττικής που απευθύνεται στα Νοσοκομεία μας, ότι εκείνο που ουσιαστικά προωθείται, καλυμμένο με το μανδύα της ανάπτυξης, δεν είναι τίποτα άλλο από τη συρρίκνωση των υπηρεσιών, τη συγχώνευση – κλείσιμο βασικών κλινικών, λόγω έλλειψης προσωπικού, το κλείσιμο εντέλει του «Αμ. Φλέμινγκ», την υποβάθμιση του «Σισμανογλείου» και τη μετατροπή του «Παίδων Πεντέλης» σε κέντρο υγείας.

Έχουμε δυστυχώς την εμπειρία ότι, ανεξαρτήτως, από τις προθέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, ανάπτυξη χωρίς μόνιμο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση, υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό δεν γίνεται! Άνοιγμα νέων δομών σε ένα συγκρότημα που δεν έχει ούτε σεντόνι να στρώσει στον άρρωστο, ούτε τραπεζοκόμα να σερβίρει φαγητό, ούτε δεύτερη νοσηλεύτρια σε ολόκληρα τμήματα, όσο και αν «ανακατώσει» και ελαστικοποιήσει το προσωπικό, ανάπτυξη δεν πετυχαίνει! Δεν ξεχνάμε ότι αυτό που άφησαν πίσω τους οι «αναπτυξιακές ενοποιήσεις» των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι το κουφάρι της «Πτ. Μπόμπολα» και τα ερειπωμένα χειρουργεία του, το κομμένο στη μέση «Αμ. Φλέμινγκ», τα κλειστά κρεβάτια και χειρουργικές αίθουσες του «Σισμανογλείου» και το σφραγισμένο «Παπαδημητρίου» (για να αναφέρουμε τα σχετικά πρόσφατα.)

Έτσι, λοιπόν, έχουμε πειστεί ότι εκείνο που θα απομείνει αν ολοκληρωθεί το «σχέδιο» (Συγχώνευση – Κοινός οργανισμός) θα είναι λιγότερα κρεβάτια, λιγότερα Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας για την Αττική. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα ολοκληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση που δεν κατάφερε να κάνει πράξη μετά τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και των κατοίκων η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet