Ολοκληρώθηκε το διήμερο ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το διήμερο ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό

Ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, όπως ενημερώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις αξίες του Εθελοντισμού και της συλλογικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος.

Επίσης, όπως ενημερώνει ο Δήμος, «σε κλίμα αγάπης και προσφοράς» πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου και του Γραφείου Εθελοντισμού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Εθελοντισμού το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου για να ακολουθήσει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η τελετή βράβευσης των εθελοντών του Δήμου ως δείγμα αναγνώρισης και συγχαρητηρίων της αγάπης και της προσφοράς τους.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις στις 2 και 3 Δεκεμβρίου σκοπός ήταν, σύμφωνα με τον Δήμο, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Εθελοντισμό, αλλά και η προσέλκυση εθελοντών προκειμένου να εμπλουτιστεί το δίκτυο των εθελοντών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επισήμανε σχετικά: «Ο Εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και εξυψώνει τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής αναπτύσσοντας στους κόλπους του την έννοια της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας και καλούμε τους συμπολίτες μας να βάλουν τον Εθελοντισμό στην καθημερινότητά τους».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκαραβέλας σημειώνει: «Η αξία του Εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να φέρει ουσιαστική αλλαγή και έργο για την κοινωνία μας! Ας την στηρίξουμε όλοι μαζί».

Οι δράσεις του Δήμου και του Γραφείου Εθελοντισμού στις 2 και 3 Δεκεμβρίου περιλάμβαναν τις ακόλουθες υποδράσεις:

α) Καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης των πολιτών με την ανάρτηση αφισών σε δημοτικούς χώρους και καταστήματα, επιχειρήσεις και Συλλόγους (10-30 Νοεμβρίου 2017) και υπαίθριες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης:

  • Σάββατο 2/12/2017 στην πλατεία Σοφούλη – Πεύκη
  • Κυριακή 3/12/2017 στην πλατεία Ηρώων – Λυκόβρυση

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν δρώμενα για παιδιά σε συνεργασία με το Σώμα Αεροπροσκόπων και το Ειδικό Σχολείο Κωφών, καθώς και διανομή  έντυπου υλικού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

β) Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από γονείς και μαθητές των σχολείων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet