Το άγχος παιδιών & εφήβων συζητήθηκε στην Ακαδημία Γονέων του Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Το άγχος παιδιών & εφήβων συζητήθηκε στην Ακαδημία Γονέων του Κ.Π. «Προνόη»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η 2η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα «Το άγχος στα παιδιά και στους εφήβους. Ο ρόλος των γονέων».

Την Ακαδημία Γονέων διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ.

Οι προσκεκλημένες ομιλήτριες κα Ελένη Τζαβέλα, αναπτυξιακή ψυχολόγος MSc, επιστημονική συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού, κα Χρυσούλα Κατσίρα και κα Μαρία Καλλιαντά, παιδαγωγοί ΜSc «Η Επιστήμη του Στρες & η Προαγωγή της Υγείας» Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασαν με πολύ ζωντάνια και αμεσότητα τις διαφορές άγχους και στρες, τα συμπτώματα του παθολογικού άγχους από αυτό που είναι φυσιολογικό και μας χρειάζεται για να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί. Σημεία κλειδιά για τη σωστή διαχείριση του άγχους είναι,όπως τονίστηκε, η αυτοπαρατήρηση και αυτό-αξιολόγηση από τα ίδια τα παιδιά των συναισθημάτων τους, οι σωστές αναπνοές, η άσκηση, ο θετικός τρόπος σκέψης, αλλά πρωτίστως η διαχείριση του άγχους των ιδίων των  γονέων αφού αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς για τα παιδιά τους. Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Κ.Π. «Προνόη», Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ, και τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς είναι η κα Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ερυθραίας (Βίλα «Κώστα», Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία). Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: τηλ 210 8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected], εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet