Φόρο τιμής στους εθελοντές του απένειμε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Φόρο τιμής στους εθελοντές του απένειμε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που στόχο είχε να απονείμει φόρο τιμής στην προσφορά των εθελοντών του. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης απονεμήθηκαν πλακέτες και έπαινοι σε εθελοντές, εκκλησιαστικούς φορείς, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, με πολλά χαμόγελα, ζεστασιά, αγάπη, αλλά και συναίσθηση ευθύνης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος τίμησε την προσφορά των εθελοντών στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των πρωτοβουλιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να ενδυναμώσει τις κοινωνικές του δομές και να σταθεί συμπαραστάτης των αναγκών των πολιτών σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή.

Ειδικότερα, τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλο για το πολυετές πνευματικό και ποιμαντικό του έργο, αλλά και τη στήριξή του στην τοπική κοινωνία του Δήμου. Την πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Κύριλλου ο πατήρ Ευστράτιος Δελατόλλας. Τιμητικές πλακέτες απένειμε, επίσης, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας & Εθελοντισμού στους τέσσερις ιερείς και στα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ιερών Ναών του Δήμου για την αλληλεγγύη και την προσφορά τους στην κοινωνία της Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Παράλληλα, ο Δήμος τίμησε την Janssen Ελλάδος Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, τα Ιδιωτικά Σχολεία Ελληνοαγγλική Αγωγή και St Catherine΄s British School, καθώς και τους γεμάτους προσφορά και αλληλεγγύη απλούς πολίτες χωρίς την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των οποίων ο Εθελοντισμός δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, έστειλε στην πράξη μήνυμα αγάπης και προσφοράς, μήνυμα συλλογικής δράσης που οφείλει να διακρίνει όλους μας και να μας ενώνει, με στόχο τη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, προσκαλώντας όλους τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους ανεξάρτητα εάν πολιτεύονται με την πλειοψηφία ή τη μειοψηφία, να βραβεύσουν εθελοντές του Δήμου.

Ο κ. Τάσος Μαυρίδης επισήμανε σχετικά: «Ο Εθελοντισμός είναι το περίσσευμα της καρδιάς μας, είναι ο πιο γόνιμος τρόπος αξιοποίησης του χρόνου και κυρίως του ελεύθερου χρόνου μας, έχοντας πάντα κατά νου ότι ο Εθελοντισμός αποτελεί μία συνεχόμενη πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής, προάγει αξίες, διαμορφώνει συνειδήσεις και κοινωνική στάση ζωής στις τοπικές κοινωνίες. Στον Εθελοντισμό… δεν περισσεύει κανείς. Απευθύνω λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες της Λυκόβρυσης – Πεύκης να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου και όσο μπορεί ο καθένας να χτίσουμε όλοι μαζί το αύριο στην πόλη μας με τα υλικά που φωτίζουν την καρδιά: την αγάπη και την προσφορά για τον συνάνθρωπο».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαραβέλας σημειώνει: «Οι εθελοντές μας, συμπολίτες, απλοί άνθρωποι του λαού, συμπαρατάχθηκαν και συμπαραστάθηκαν στις προσπάθειές μας για να ανταποκριθούμε στον δύσκολο ρόλο μας. Αναφέρομαι σε όλους όσοι πρόθυμα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διδάσκοντας αμισθί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου, σε όλους όσοι υποστηρίζουν τις δομές του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Ιματιοθήκης, την Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, τα Πολυϊατρεία του Δήμου μας και τέλος το Τμήμα Πολιτικής και Περιβαλλοντικής Προστασίας. Μέσα από τη δράση τους δίνουν ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για να αναλάβει ο καθένας από εμάς έναν πιο ενεργητικό ρόλο. Αποτελούν πρότυπο θέτοντας τις βάσεις της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης με στόχο τη μεγαλύτερη κοινωνική ωφέλεια.

»Ο Δήμος μας αξιοποιεί την προσφορά των εθελοντών σε τέσσερις ξεχωριστές διοικητικά υπηρεσίες. Αυτή η διασπορά της εθελοντικής εργασίας δημιούργησε πολλά προβλήματα και σύγχυση στους εθελοντές και στους πολίτες που εξυπηρετούνται. Υπήρχε επικάλυψη δράσεων από πλευράς προσφερόμενων υπηρεσιών.

»Γι΄ αυτό δημιουργήσαμε το Γραφείο Εθελοντισμού στο Τμήμα Κοινωνικής, Παιδείας και Εθελοντισμού, το οποίο εποπτεύει και συντονίζει όλες τις δράσεις εθελοντισμού του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.

»Λειτουργεί ως δομή στήριξης, συνεργασίας, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που επιθυμούν να συνεργασθούν με τον Δήμο, προς όφελος των κατοίκων της Λυκόβρυσης – Πεύκης.

»Άλλωστε, η ανιδιοτελής προσφορά για την κοινωνική ευημερία και τον εθελοντισμό είναι δείκτης πολιτισμού, προάγει την κοινωνική εξέλιξη και συντελεί στη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Ο εθελοντισμός είναι θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet