Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.A. του ΟΗΕ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ
Κόσμος

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.A. του ΟΗΕ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου πρόκειται να συζητηθεί η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την οργή του αραβικού κόσμου και την κατακραυγή των εταίρων της Ουάσινγκτον.

Ένας διπλωμάτης όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να αναμένει ο κόσμος από αυτή τη συνεδρίαση, την οποία ζήτησαν οκτώ χώρες που μετέχουν στο Συμβούλιο, απάντησε μονολεκτικά: «Τίποτα». Ένας άλλος σχολίασε ότι η συζήτηση θα δείξει «την απομόνωση» των ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό.

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά

Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των διαδηλώσεων κατά της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ένας δεύτερος, που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, σκοτώθηκε υπό παρόμοιες περιστάσεις στο ανατολικό τμήμα της περιοχής.

Δεύτερη μέρα συγκρούσεων στη Γάζα

Πάνω από 3.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Χεβρώνα, της Βηθλεέμ και τη Ραμάλα. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο «Sputnik» ότι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς, ανέρχονται ήδη σε περίπου 40, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 90 τραυματίες.

Μεγάλες διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλές ισλαμικές χώρες ανά τον κόσμο, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Πακιστάν, η Ινδονησία και το Ιράν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet