Στάση πολιτικής υπευθυνότητας από τον τ. δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση
Πρόσωπα

Στάση πολιτικής υπευθυνότητας από τον τ. δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση

«Στο βήμα τον ακολούθησε ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κουράσης, ο οποίος επανέλαβε ότι οι δημοτικές Αρχές δεν είναι πόλεμος, αλλά γιορτή, συνεχάρη τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ευχήθηκε, μετά το πέρας της προσεχούς πενταετίας, το Χαλάνδρι να είναι ακόμη καλύτερο σε σχέση με σήμερα και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα προσπαθήσουν να παραμείνουν χρήσιμοι για το καλό της πόλης».

Αυτό γράφαμε στο τέλος Αυγούστου του 2014, στο ρεπορτάζ για την ορκωμοσία της νέας διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου. Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση, στη διάρκεια της οποία οι δύο άνδρες, ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος, αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν, δίνοντας ένα δείγμα υψηλού πολιτικού πολιτισμού, όπως αναφέραμε τότε.

Τρεισήμισι χρόνια μετά το τοπίο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου είναι εντελώς διαφορετικό. Η διοίκηση έχει απολέσει την πλειοψηφία και χρειάστηκαν τρεις έντονα φορτισμένες συνεδριάσεις του Σώματος για να περάσουν τελικώς το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2018.

Άλλαξαν πολλά, αλλά κάτι έμεινε σταθερό. Κι αυτό ήταν η δέσμευση του Γιώργου Κουράση ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα προσπαθήσουν να παραμείνουν χρήσιμοι για το καλό της πόλης. Στη συνεδρίαση – «θρίλερ» της 28ης Νοεμβρίου 2017 ο τέως δήμαρχος θα μπορούσε να ξεχάσει τη δέσμευσή του. Είχε υποστεί τις προηγούμενες ημέρες, όπως και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν καταψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., απίστευτη επίθεση μέσω δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη και σ’ εκείνη τη συνεδρίαση κι ενώ είχε ουσιαστικά δείξει με τη στάση του ότι θα βοηθούσε να «περάσει» το τεχνικό πρόγραμμα, σύμβουλοι της διοίκησης επέδειξαν εκ νέου αλαζονική συμπεριφορά, ωθώντας τον Γ. Κουράση ν’ απειλήσει με καταψήφιση. Μεσολάβησε η διακοπή της συνεδρίασης και οι συζητήσεις στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων με τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο. Ο Γ. Κουράσης έδειχνε έντονα προβληματισμένος, αλλά και ενοχλημένος από τη στάση της διοίκησης. Παρ’ όλα αυτά, επέστρεψε στην αίθουσα, και έδωσε τη «λύτρωση» στη δημοτική Αρχή.

Ανεξαρτήτως εάν κάποιος συμφωνεί ή όχι με την πολιτική που εκπροσωπεί, πέρα από τις προσωπικές εκτιμήσεις για το πόσο επιτυχής ή όχι ήταν η θητεία του στη διοίκηση του Δήμου, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι η στάση του στην επίμαχη συνεδρίαση συνιστά πράξη ύψιστης πολιτικής υπευθυνότητας. Θα μπορούσε να βάλει πρώτο το παραταξιακό συμφέρον του και να οδηγήσει τη διοίκηση σε ένα ακόμη πολιτικό ναυάγιο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν το έκανε. Κι αυτό η διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου θα πρέπει να το αναγνωρίσει εμπράκτως στον υπόλοιπο δημοτικό χρόνο που της απομένει, φροντίζοντας να διατηρήσει γέφυρες επικοινωνίας τουλάχιστον με τη μείζονα μειοψηφία. Προς όφελος δικό της, αλλά κυρίως της πόλης του Χαλανδρίου…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet