Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Ανύπαρκτη Κοινωνική Πολιτική από το ΚΟΙΠΑΠ
Κοινωνία

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Ανύπαρκτη Κοινωνική Πολιτική από το ΚΟΙΠΑΠ

«Κοινωνικώς, για άλλη μια χρονιά, δεν προάγεστε…» τονίζει προς τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τασου Μαυρίδη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Στασυράκη αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΠΑΠ (Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη – Παιδεία) του Δήμου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η σύμβουλος, παρ΄ ότι το Νομικό Πρόσωπο επιχορηγήθηκε με σχεδόν 60.000 ευρώ επιπλέον για το έτος 2018, δεν πραγματοποιήθηκε μείωση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και οι πολίτες θα «πληρώσουν ακριβά» την «ανύπαρκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, Κοινωνική Πολιτική του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη:

Μαρίνα Πατούλη: Κοινωνικώς, για άλλη μια χρονιά, δεν προάγεστε…

Η βασική αποστολή του ΚΟΙΠΑΠ, που είναι η εφαρμογή μιας ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής, δηλαδή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση των χειμαζόμενων νοικοκυριών σε Λυκόβρυση και Πεύκη, έπεσε στο κενό.

Αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα στον προϋπολογισμό που έφερε προς ψήφιση η διοίκηση του Τ. Μαυρίδη στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2017. Αν και το Νομικό Πρόσωπο επιχορηγήθηκε με σχεδόν 60.000 ευρώ επιπλέον από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης για το 2018, η μείωση των τροφείων παραπέμφθηκε, για ακόμη μια φορά, στις καλένδες. Η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, εγκλωβισμένη στην απλή διαχειριστική αποτύπωση των αριθμών, αφήνει τα τροφεία των παιδικών σταθμών σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με όμορους Δήμους.

Οι οικογένειες της Πεύκης και της Λυκόβρυσης θα πληρώσουν ακριβά την ανύπαρκτη Κοινωνική Πολιτική για άλλη μια χρονιά, χωρίς περιθώρια βελτίωσης, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Το Νομικό Πρόσωπο παραμένει ανοχύρωτο, χωρίς οραματική στόχευση και μην έχοντας ακόμη μια ολοκληρωμένη αναλογιστική μελέτη που θα αποτύπωνε καλύτερα τη βιωσιμότητά του, αλλά και τα περιθώρια ανάπτυξης.

Με πυξίδα το άγνωστο, το ευκαιριακό, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, η διοίκηση του Δήμου και τα νομικά της πρόσωπα μένουν στην ίδια τάξη και φέτος.

Κοινωνικώς, για άλλη μια χρονιά, δεν προάγεστε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet