Μ. Πατούλη: Ξένη με τα προβλήματα Πεύκης & Λυκόβρυσης η διοίκηση Μαυρίδη
Πολιτική

Μ. Πατούλη: Ξένη με τα προβλήματα Πεύκης & Λυκόβρυσης η διοίκηση Μαυρίδη

«Εντελώς ξένη με τα προβλήματα της Πεύκης και της Λυκόβρυσης» είναι σύμφωνα με την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.

Με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού έτους 2018 του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η ανεξάρτητη σύμβουλος κάνει λόγο για «ανεφάρμοστο» και «μη ρεαλιστικό» προϋπολογισμό που αντικατοπτρίζει την «παντελή απουσία έργου».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη σημειώνει:

Μαρίνα Πατούλη: «Ακόμη ένας ανεφάρμοστος και μη ρεαλιστικός προϋπολογισμός για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και για το 2018, με εκτελεστές τους εκφραστές του χθες»

Μια από τα ίδια για τη δημοτική Αρχή και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το 2018. Ακολουθώντας την αποτυχημένη συνταγή των ανεκτέλεστων προϋπολογισμών της, παρουσίασε στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου έναν ακόμη ανεφάρμοστο, μη ρεαλιστικό και πλασματικό προϋπολογισμό, αντικατοπτρίζοντας πλήρως την παντελή απουσία έργου.

Το μείζον δεν είναι μόνο πόσα χρήματα διαθέτεις, αλλά και πώς διαχειρίζεσαι αυτά που έχεις. Η διοίκηση του κ. Μαυρίδη τον 4ο χρόνο της πολιτικής της σταδιοδρομίας δεν έχει να επιδείξει κανέναν δικό της άθλο. Αν υπήρξε άθλος, αυτός έγινε από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες όντως εργάστηκαν σκληρά και υποδειγματικά, αναγκαζόμενες πολλές φορές να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», ώστε να συντάξουν έναν προϋπολογισμό που θα λάβει την έγκριση του Οικον. Παρατηρητηρίου.

Όμως, δεν είναι οι Υπηρεσίες αυτές που θα καταστήσουν τον Προϋπολογισμό οραματικό και ταυτόχρονα υλοποιήσιμο, ώστε ν΄ απαντά στις λαϊκές ανάγκες και στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών. Αυτό είναι πολιτική απόφαση και βαραίνει τις πλάτες αυτών που διοικούν τον Δήμο.

Ο Προϋπολογισμός δεν είναι η ψυχρή αποτύπωση αριθμών σε ένα κομμάτι χαρτί, προκειμένου να πάρει την έγκριση από τους προϊστάμενες Αρχές. Είναι η πεμπτουσία μιας δημοτικής διοίκησης, το «εργαλείο» που χρησιμοποιεί για να πάει ένα βήμα πιο μπροστά τον Δήμο. Κι αυτό το «εργαλείο» η δημοτική σας Αρχή το έχει ευτελίσει, το έχει απαξιώσει, γιατί πολύ απλά είναι ανίκανη να το διαχειριστεί αποτελεσματικά προς το συμφέρον των δημοτών της.

Οι περισσότερες από τις εγγραφές στον Προϋπολογισμό του 2017 ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Και φυσικά δεν περιμένουμε καλύτερη τύχη για τις φετινές εγγραφές.

Αρκεί να αναφέρω ότι:

  • Από τις 300.000 ευρώ που είχε προϋπολογίσει η διοίκηση του κ. Μαυρίδη για τις ανάγκες των σχολείων το 2017, εκτέλεσε μόλις τα 82.000 ευρώ, δηλαδή ούτε το 1/3. Έχοντας ως παράδειγμα ασυνέπειας και αφερεγγυότητας τις δεσμεύσεις της προς την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου, έρχεται ως «Άγιος Βασίλης» να μας ξαναπείσει ότι για το 2018 θα δρομολογήσει έργα ύψους 400.000 ευρώ.
  • Στην ίδια κατάσταση και τα πεζοδρόμια του Δήμου μας, για τα οποία αφού δεν εκτέλεσε τίποτα το 2017 εξαγγέλλει για το 2018 έργα ύψους 650.000 ευρώ.
  • Επίσης, στις συντηρήσεις δημοτικών αυτοκινήτων, αν και είχε προϋπολογίσει ποσά σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες περίπου στα 114.000 ευρώ για το 2017, από αυτά υπολογίζετε ότι θα πληρώσει μέχρι 31/12/2017 περίπου 8.000 ευρώ.

Προφανώς, όπως κάθε χρόνο, αρκείται μόνο στο να τάζει, να υπόσχεται, να μεγαλοστομεί, χωρίς να πράττει τα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργικότητα των σχολικών μας μονάδων, για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη με έργα ουσίας, για τη συντήρηση και αντικατάσταση του δημοτικού εξοπλισμού. Μια ανίκανη διοίκηση που συμπληρώνει τα «κουτάκια» με τους αριθμούς στον Προϋπολογισμό, έχοντας εν γνώσει της ότι θα μείνουν όλα στα… χαρτιά και ουδέποτε θα μετουσιωθούν σε χειροπιαστό έργο.

Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Προϋπολογισμός που έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως άλλωστε και το Τεχνικό Πρόγραμμα, αποτυπώνουν απολύτως την ίδια εικόνα της καταρρέουσας διοίκησης:

Διαχειριστική, πλασματική και εντελώς ξένη με τα προβλήματα της Πεύκης και της Λυκόβρυσης.

Ο Προϋπολογισμός του 2018, όπως και των προηγούμενων ετών, θα αποδειχθεί στην πράξη ανεφάρμοστος, γιατί στηρίζεται σε πλασματικές εγγραφές, είναι αναντίστοιχος με τα προβλήματα της πόλης και κυρίως, επειδή δεν θα επιχειρήσει ποτέ η υπάρχουσα δημοτική Αρχή να τον υλοποιήσει. Μια διοίκηση χωρίς ίχνος οράματος, που φοβάται να διεκδικήσει, παραμένοντας άβουλη και εκλιπαρώντας σε ό,τι της δώσει το κράτος. Μια διοίκηση που στέκεται στα πόδια της με το ζόρι, χάρη κυρίως στα «κεκτημένα» των προηγούμενων διοικήσεων, αφού η ίδια αποδεικνύεται, μέρα με τη μέρα, πολύ «λίγη» για την Πεύκη και τη Λυκόβρυση και τους δημότες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet