Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Αυτοδιοίκηση

Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει άμεσα μία ριζική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση στη λειτουργία του κράτους και τους πολίτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο ότι, όπως ανέφερε, η χώρα διανύει μία κρίσιμη περίοδο σταδιακής παρακμής και απαξίωσης κρίσιμων τομέων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως η Παιδεία, η Υγεία, η δημόσια ασφάλεια, σημείωσε ότι απαιτείται ένας αγώνας για την «ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής», με πρωταγωνιστή την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για τον θεσμό που βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που έχουν πραγματική ανάγκη από  στήριξη και επισήμανε ότι «πρώτη η Αυτοδιοίκηση ανέδειξε την ασυνέπεια σε τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, όπως στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και στην αδυναμία δρομολόγησης μίας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους».

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους» ανέφερε χαρακτηριστικά και  πρόσθεσε ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για μια μεταρρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες, για το μέλλον τους.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «στόχος είναι οι Έλληνες να ξαναβρούν την αισιοδοξία τους, να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση, όραμα κι ελπίδα».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ακούσει τη μεταρρυθμιστική πρόταση της Αυτοδιοίκησης και να συμπεριλάβει στο νέο προγραμματικό της λόγο την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο μοντέλο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και το πώς αυτό το μοντέλο θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Ειδικότερα εστίασε στη σημασία να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να δοθεί ρόλος και δύναμη στις τοπικές κοινωνίες και να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των πολιτών.

«Η δική μας η άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία γενναία αποκέντρωση στη λειτουργία του κράτους, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης» τόνισε και επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Υποστηρίζουμε μια ριζική αναδιανομή εξουσιών, με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι το Συνέδριο είναι μία ευκαιρία να συζητηθούν μεταρρυθμίσεις που θα αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ως ζωτικό τμήμα της Ελλάδας του 2030 και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να προβληθεί ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου όπου «θα εισακούγονται οι ανάγκες της κοινωνίας και θα μετουσιώνονται σε πολιτικές, που θα ωφελούν τη χώρα και τους πολίτες».

Συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Γεν. Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της Ν.Δ., ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού συμμετείχε στη συνεδρίαση της Γεν. Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της ομογένειας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και επισήμανε ότι η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι οφείλει και η χώρα να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντάς τους το δικαίωμα ψήφου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet