Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργο Πατούλη, επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Έλληνας πρέσβης στο Πεκίνο, Λεωνίδας Ροκανάς. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές προοπτικές που ανοίγονται για ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασία σε ποικίλους τομείς.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε τον Έλληνα πρέσβη για τις πολύ χρήσιμες συναντήσεις που είχε σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαγκάη και το Πεκίνο, με εκπροσώπους σημαντικών φορέων της Αυτοδιοίκησης αλλά και του επιστημονικού κόσμου για σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρέσβης κ. Ροκανάς, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Κίνα παραδοσιακά έχουν πολύ καλές σχέσεις σε οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο, οι οποίες έχουν αντέξει στον χρόνο και έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Μεταφέροντας τη βούληση της Κίνας, ανέφερε ότι στηρίζει την Ελλάδα και επιδιώκει επενδύσεις στη χώρα μας. Με αφορμή τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης εισαγωγών πολιτισμού που θα γίνει στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2018, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής της Ελλάδας για την προβολή του τουριστικού της προϊόντος, σε μία μεγάλη αγορά.

Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο, Λ. Ροκανά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Με τον Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνομιλία. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία αξιοποιώντας με όχημα την Αυτοδιοίκηση ευκαιρίες για να εργαστούμε από κοινού για τη διεύρυνση των προοπτικών συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ο τουρισμός υγείας, ο πολιτισμός, αλλά και οι επενδύσεις. Μέσα από τέτοιες διεργασίες η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα μπει σε τροχιά ανασυγκρότησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet