Βιεννέζικες μελωδίες & παραδοσιακά κάλαντα από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Βιεννέζικες μελωδίες & παραδοσιακά κάλαντα από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δαΐς, και παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές του Ωδείου που συμμετείχαν στη συναυλία έβαλαν το ακροατήριο στο πνεύμα των Χριστουγέννων με πολύ γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της βραδιάς, αλλά και στη διευθύντρια του Ωδείου, Φωτεινή Κοσκόρου, για  την υπέροχη μουσική εμφάνιση, αλλά και για όλη την πορεία του Ωδείου όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα στηρίξει την πραγματοποίηση των δύο μεγάλων συναυλιών του Ε. Μπουντούνη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

  • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου, με τη συνοδεία της κλασικής ορχήστρας του Ωδείου. Την ενορχήστρωση έκανε η Φωτεινή Κοσκόρου.
  • Σύνολο εγχόρδων με συνοδεία πιάνου που ερμήνευσε Adagio-Allegro στη Λα μείζονα για τρία βιολιά του G.F Händel. Την επιμέλεια είχε ο καθηγητής βιολιού του Ωδείου, Ηλίας Γυφτονικολός.
  • Φωνητικό σχήμα από το τμήμα του junior Musical το οποίο ερμήνευσε με συνοδεία πιάνου το «Do you hear the people sing». Την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Ελένη Καπνόριζα. Στο πιάνο συνόδευε η Ελένη Χοζού.
  • Βιεννέζικα βαλς του Johann Strauss ερμήνευσε η Κλασική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου. Την ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας είχε η Φωτεινή Κοσκόρου. Τα βαλς πλαισιώθηκαν από χορευτές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με υπεύθυνη της χορογραφίας την Έφη Κεραμάρη. Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι καθηγητές: Γ. Θωμόπουλος (πιάνο), Α. Αβραμόπουλος (φλάουτο), Η. Γυφτονικολός (α΄ βιολί), Ι. Χαλκιαδάκης (β΄ βιολί), Γ. Γιοβάνος (τσέλο), Ο. Αμιράλης (κοντραμπάσο), Γ. Γαϊτάνος (βιόλα), Π. Πασχαλίδης (τρομπέτα), Β. Κωστέας (κρουστά)
  • Οι μαθητές της τάξης μονωδίας – μελοδραματικής της καθηγήτριας Χριστίνας Σπηλιακοπούλου ερμήνευσαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως το «White Christmas», «Adeste Fideles», «Αγία Νύχτα» κ.ά. Στο πιάνο συνόδευε η Ελένη Χοζού.
  • Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά κάλαντα υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη από την Παιδική και Μικτή χορωδία της Νεανικής Εστίας Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Η βραδιά έκλεισε με την Ορχήστρα των Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση του Ε. Μπουντούνη με σολίστ στην κιθάρα τον καθηγητή του Ωδείου Βασίλη Μαστοράκη, ενώ στο τραγούδι ήταν η Ειρήνη Τζαμτζή.

Τη μουσική επιμέλεια είχε η Φωτεινή Κοσκόρου και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νικόλαος Πέππας, ο οποίος έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της βραδιάς, οι αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, και Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και οι πρόεδροι συλλόγων Θανάσης Νησιώτης και Δήμητρα Τσουκλείδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet