«Η διοίκηση Μαυρίδη έχει γυρίσει την πλάτη στην τοπική αγορά Πεύκης και Λυκόβρυσης»
Πολιτική

«Η διοίκηση Μαυρίδη έχει γυρίσει την πλάτη στην τοπική αγορά Πεύκης και Λυκόβρυσης»

Η εικόνα της τοπικής αγοράς στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν είναι καθόλου καλή, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Η μακρά οικονομική κρίση είναι ασφαλώς το μεγαλύτερο πρόβλημα, τονίζει η Συμμαχία Πολιτών, προσθέτοντας ωστόσο ότι παντού γίνονται προσπάθειες από τους τοπικούς άρχοντες για την τόνωσή της, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση, όπου από την αρχή της κρίσης -όπως υποστηρίζει- δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή προσπάθεια ούτε κάποιο πρόγραμμα στήριξης. Με λίγα λόγια, λέει η παράταξη, τα πράγματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και για τους καταστηματάρχες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που είτε είναι κάτοικοι στον Δήμο μας είτε δραστηριοποιούνται εδώ.

«Η δημοτική Αρχή έχει γυρίσει την πλάτη της στην τοπική αγορά, αγνοώντας προφανώς ότι τα μικρά καταστήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας αποτελούν την ανάσα της πόλης μας και τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας» επισημαίνει ο  κ.Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και προσθέτει:

«Εμείς στηρίζουμε την τοπική αγορά. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, αλλά πάνω από όλα πρέπει να δει ο Δήμος με αληθινό ενδιαφέρον την τοπική αγορά. Έχουμε συζητήσει στη δημοτική μας παράταξή μας σε βάθος το ζήτημα και καταλήξαμε ότι υπάρχουν λύσεις που, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση, τουλάχιστον θα μειώσουν τις παρενέργειες».

Ο επικεφαλής της παράταξης, αναφερόμενος σε κάποιες από αυτές τις λύσεις, λέει: «Πριν από λίγες ημέρες προτείναμε επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 15%, δυστυχώς όμως η διοίκηση Μαυρίδη καταψήφισε την πρότασή μας, ενώ κάποιοι άλλοι που παριστάνουν την… αντιπολίτευση την κατέκριναν κιόλας. Κι όμως είμαστε ο μοναδικός ίσως Δήμος που δεν έχει μειώσει μέσα στα μνημόνια τα δημοτικά τέλη. Επίσης, έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί και εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, για τον ΜΗ στολισμό της πόλης, που είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει το πρόβλημα της κακής κατάστασης των πεζοδρομίων, ακόμα και στο εμπορικό κέντρο και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του Δήμου να στηρίξουν την τοπική αγορά και τις ημέρες των εορτών, κάνοντας τα ψώνια τους στα μικρά καταστήματα της περιοχής και επιλέγοντας ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet