Ο Δήμος Πεντέλης στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων
Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πεντέλης στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (γνωστό ως Σύνδεσμο 21ΟΤΑ) εντάχθηκε ο Δήμος Πεντέλης.

Όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος, με μεγάλη πλειοψηφία (18-6) τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης αποφάσισαν την ένταξη του Δήμου, ως μέλος του Συνδέσμου.

«Η ενίσχυση του Συνδέσμου, με έναν σημαντικό Δήμο, τόσο γεωγραφικά στον Βορειοανατολικό Τομέα της Αττικής, όπου ενεργοποιείται ο Σύνδεσμος, όσο και πληθυσμιακά με τρεις Δήμους, πριν το πρόγραμμα “Καλλικράτης”, (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη) δίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στον ΣΒΑΠ για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του. Παράλληλα είναι μια επιβράβευση της σοβαρής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια από τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Γιώργος Κουράσης, δήλωσε σχετικά με τη νέα προσχώρηση:

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη νέα αυτή ένταξη στην αυτοδιοικητική μας οικογένεια. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Πεντέλης και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, που έλαβαν αυτήν την απόφαση. Μια απόφαση, που την εκλαμβάνω σαν ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους Δήμου – μέλη μας, στο δύσκολο έργο τους.

»Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε, στοχεύοντας πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων μας, να συνεργαστούμε ώστε να φέρουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Παύλος Καμάρας, δήλωσε: «Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση. Είναι πλέον προφανές ότι η Αυτοδιοίκηση, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να παραμείνει ενωμένη ώστε να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της τρέχουσες προκλήσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, σ΄ ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον. Ο ΣΒΑΠ είναι ένας αυτοδιοικητικός φορέας, μοναδικός σε όλη την Ελλάδα, που έχει παρόν και μέλλον. Ιδιαίτερα, εν όψει της επερχόμενης μεταρρύθμισης, αφού μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σπουδαιότερο ρόλο στη στήριξη των Δήμων – μελών του, σ΄ ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet