Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας εξήρε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στην πρωτοχρονιάτικη πίτα
Κοινωνία

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας εξήρε η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στην πρωτοχρονιάτικη πίτα

Σε ένδειξη αναγνώρισης της διαχρονικής κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, αφιέρωσε το κομμάτι που της αναλογούσε στο τεράστιο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», στην Πεύκη.

Η κ. Πατούλη, παρόντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής τελετής για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, εξήρε «το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, την κοινωνική της ευαισθητοποίησης και προνοιακή μέριμνα, την ανυπέρβλητη εκδήλωση αγάπης και έμπρακτης συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο καθημερινά, αλλά και τη θεμελιώδη πνευματική της συμβολή στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πατρίδας μας».

Και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος συμπλήρωσε: «Η ανεξίτηλη σφραγίδα της Εκκλησίας αποτελεί τον κοινωνικό φάρο αφύπνισης κάθε ενεργού πολίτη και θεσμικού εταίρου της κοινωνίας μας. Με αλληλεγγύη, αγάπη και ειλικρινή αισθήματα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, μπορούμε να συμβάλλουμε από κοινού στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ανάπτυξης για όλους. Η κοινωνική ευαισθητοποίηση όλων των ενεργών δυνάμεων της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, των συλλόγων και των φορέων των τοπικών κοινωνιών θα μπορέσει να συντελέσει τα μέγιστα στην αγαστή συνεργασία και ενότητα του λαού μας. Η Εκκλησία καθημερινά μας δείχνει τη σωστή πορεία, ας την ακολουθήσουμε».

Η κ. Πατούλη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αντάλλαξε θερμές ευχές για την έλευση της νέας χρονιάς με τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, καθώς και με τους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet