Τουλάχιστον 17 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία
Κόσμος

Τουλάχιστον 17 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας που διενεργήθηκαν εναντίον θύλακα αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.

Η πιο θανατηφόρα από τις προηγούμενες επιδρομές στη Συρία, διενεργήθηκε στη συνοικία της Χαμουριέχ της Ανατολικής Γούτα, όπου 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν της ζωή τους. Η Ανατολική Γούτα αποτελεί στόχο των αεροπορικών επιδρομών σχεδόν καθημερινά.

Εντωμεταξύ, στο στόχαστρο των αεροπορικών επιθέσεων των τελευταίων δέκα ημερών, έχουν βρεθεί τουλάχιστον δέκα νοσοκομεία στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με τις ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας που δρουν στην περιοχή. Αυτές οι αεροεπιδρομές ήταν μάλιστα από τις πιο έντονες του τελευταίου έτους, σύμφωνα με το BBC.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν συνολικά 125 παιδιά που χρήζουν επειγόντως χειρουργικής επέμβασης, καθώς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τραύματα. Ωστόσο, η συριακή κυβέρνηση και οι δυνάμεις των Ρώσων συμμάχων τους συνεχίζουν να αρνούνται ότι διενεργούν επιθέσεις σε περιοχές με αμάχους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet