Ο καιρός τρελάθηκε: Πάγωσε τις ΗΠΑ, καίει την Αυστραλία
Περιβάλλον

Ο καιρός τρελάθηκε: Πάγωσε τις ΗΠΑ, καίει την Αυστραλία

Τις πιο καυτές θερμοκρασίες των τελευταίων 79 ετών βιώνει η Αυστραλία, με το θερμόμετρο να δείχνει 47,3 βαθμούς Κελσίου στο Σίδνεϊ.

Προειδοποιήσεις σοβαρών πυρκαγιών εκδόθηκαν για την ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ, ενώ αυστηρές απαγορεύσεις υπό τον φόβο πυρκαγιάς τέθηκαν σε ισχύ σε ολόκληρη την πόλη.

Η Αυστραλία ήρθε αντιμέτωπη με θερμοκρασία αντίστοιχου μεγέθους το 1939, οπότε ο υδράργυρος έφτασε τους 47,8 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου 7.000 νοικοκυριά σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εν μέρει λόγω της θερμότητας, σύμφωνα με τη «Sydney Morning Herald».

Το «ABC News» ανέφερε ότι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το Mission Australia, βοήθησε τους αστέγους να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για θεραπεία, ενώ περιέθαλψε τους άλλους σε καταφύγια προκειμένου να αποφύγουν τη ζέστη.

Η τενίστρια της Γαλλίας Κριστίνα Μλαντένοβιτς εγκατέλειψε τον αγώνα με την Αυστραλιανή Έλεν Πέρες κατά τη διάρκεια του διεθνούς τουρνουά τένις, καθώς οι θερμοκρασίες των γηπέδων ξεπέρασαν τους 40C. Η ίδια είπε ότι για πρώτη φορά στην καριέρα της αποχωρεί από αγώνα.

Από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 στην Αυστραλία έσπασαν πάνω από 200 μετεωρολογικά ρεκόρ, με κύματα καύσωνα, πλημμύρες, αλλά και πυρκαγιές.

Από τον Σεπτέμβριο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες έχουν επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή και θα πρέπει να αναμένονται ακόμη πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σφοδρό κύμα ψύχους στις ΗΠΑ μετά τον «κυκλώνα βόμβα»

Στον πάγο βρίσκονται η ανατολική ακτή και οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για παγετό από το Νιού Ίνγκλαντ έως το Οχάιο και την Πενσυλβάνια, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Καιρού προειδοποιεί για παγωμένη βροχή στο Μιζούρι και άλλες περιοχές στα βορειανατολικά.

Όπως σημειώνει το «Reuters», επικαλούμενο τις δηλώσεις του μετεωρολόγου Νταν Πέτερσον του Κέντρου Πρόβλεψης Καιρού, εκτεθειμένα μέρη του σώματος παγώνουν ολοκληρωτικά εντός τριάντα λεπτών, στις πιο παγωμένες περιοχές.

«Κανείς δεν βγαίνει έξω όταν κάνει πολύ κρύο, τουλάχιστον εγώ δεν θα το έκανα», δήλωσε η Λιζ Γκάλαχερ, εργαζόμενη σε επιχείρηση εστίασης στο Μέιν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet