Προκλητικές δηλώσεις Μπεκίρ Μποζντάγκ για τους Τούρκους αξιωματικούς
Πολιτική

Προκλητικές δηλώσεις Μπεκίρ Μποζντάγκ για τους Τούρκους αξιωματικούς

Προκαλεί ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, ο οποίος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», δήλωσε: «Η Τουρκία περιμένει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα “το συντομότερο δυνατό”».

Η δήλωση Μποζντάγκ ήρθε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα και επομένως δεν πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση, αλλά για κυβερνητική θέση.  Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης χαρακτήρισε την απόφαση χορήγησης ασύλου «εξαιρετικά λανθασμένη», λέγοντας: «Είναι μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες, δίνουμε έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων με διάλογο. Θέλουμε να τονίσουμε για ακόμη μια φορά να επιστρέψουν άμεσα οι οκτώ».

Η Άγκυρα διατηρεί τους υψηλούς τόνους αναφορικά με την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει την έκδοσή τους στη γείτονα λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016. Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία, που ελήφθη στις 26 Ιανουαρίου 2017, είναι τελεσίδικη.

Υπενθυμίζεται ότι θετική εισήγηση για χορήγηση ασύλου υπάρχει μόνο για έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς. Η κυβέρνηση προσέβαλε την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών για τη χορήγηση ασύλου. Κατ’ εξαίρεση για το άσυλο η αίτηση ακύρωσης παραπέμπεται από το ΣτΕ στο Διοικητικό Εφετείο, προκειμένου να εξεταστεί άμεσα και δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet