Το ‘στρωσε στη… Σαχάρα!
Περιβάλλον

Το ‘στρωσε στη… Σαχάρα!

Είναι η τρίτη φορά στα τελευταία 37 χρόνια που χιονίζει στην έρημο Σαχάρα. Ειδικότερα, χιόνι ύψους 40 εκατοστών κάλυψε τους αμμόλοφους της πόλης Άιν Σέφρα στην Αλγερία, μετά από μια έντονη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή την Κυριακή.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και πολύ γρήγορα είχε καλύψει την άμμο. Ο φωτογράφος Karim Bouchetata, που απαθανάτισε το μοναδικό τοπίο, δήλωσε: «Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι όταν ξυπνήσαμε και είδαμε το χιόνι. Έμεινε άθικτο κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και άρχισε να λιώνει περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής».

Το 2016, η πόλη που είναι γνωστή ως «Η πύλη προς την έρημο» «βούλιαξε» από το χιόνι λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η κακοκαιρία προκάλεσε χάος στην πόλη, οι δρόμοι ήταν ολισθηροί, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά ατυχήματα.

Τον Ιανουάριο του 2017 υπήρξε νέα χιονόπτωση και τα παιδιά έφτιαχναν χιονάνθρωπους και έκαναν σκι στους αμμόλοφους!

Πριν από αυτό, η τελευταία φορά που είχε χιονίσει στην πόλη Άιν Σέφρα ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 1979, έπειτα από μια χιονοκαταιγίδα που διήρκεσε μόλις μισή ώρα!

Η Άιν Σέφρα βρίσκεται περίπου χίλια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την οροσειρά του Άτλαντα.

Παρά το υψόμετρο, το χιόνι είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και κανονικά η θερμοκρασία αυτή την εποχή κυμαίνεται από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet