Πλήθος κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κηφισιάς

Παρουσία πλήθους κόσμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Δήμος Κηφισιάς την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, σε ένα από τα πιο λαμπρά και ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου.

Μια κίνηση προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα παλαιότερα και πιο κλασικά κτήρια στο Δήμο Κηφισιάς, όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς , Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μίλησε και για τη θρυλική «Αλάσκα», που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και για την οποία η δημοτική Αρχή εργάζεται, όπως σημείωσε, συστηματικά προκειμένου να ζωντανέψει και να παραδοθεί πάλι λειτουργική στις επόμενες γενιές.

Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου ξεκίνησε με την ευλογία του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τους πολίτες της πόλης και τους επισήμους που συμμετείχαν στο συμβολικό αντάμωμα γύρω από την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, έδωσε τις ευχές του για μια καλή χρονιά, με υγεία, εργασία, αντοχές και αισιοδοξία και τόνισε ότι «η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη με σεβασμό στον πολίτη και δημόσιο ήθος».

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος τόνισε επίσης:

«Σκυταλοδρόμοι μιας βαθιάς παράδοσης και ιστορίας, τρέχουμε όχι για να αλλάξουμε, αλλά για να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε. Προγραμματίζουμε, μελετούμε και δημοπρατούμε δεκάδες τεχνικά και όχι μόνο έργα. 

»Μειώνουμε συνεχώς τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, που για το 2018 είναι χαμηλότερα κατά 10% στη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ. Μειώσεις αποφασίστηκαν και προς όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας φτάνοντας και σε απαλλαγές. 

»Προωθούμε, παράλληλα, μελέτη εκσυγχρονισμού και ανανέωσης πεπαλαιωμένων οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

»Ρεκόρ δημοπρατήσεων τεχνικών έργων, με 18 εντός του περασμένου έτους, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των δημοπρατημένων έργων κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο στα 41.

»Προγραμματίζουμε για το πρώτο μόνο τρίμηνο του 2018, οκτώ διαγωνισμούς. Ενδεικτικά μόνο και εμβληματικά, αναφέρομαι στο μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοστρώματος του παραδοσιακού κέντρου της Κηφισιάς, όπου το ελαττωματικό δυστυχώς έργο των κυβόλιθων, θα δώσει τη θέση του στην ανθεκτική και καλαίσθητη έγχρωμη διακοσμητική άσφαλτο. Έργο πνοής που θα δώσει τέλος στις διαρκείς καθιζήσεις».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε, επίσης, στα βραβευμένα έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, όπως στην Πρότυπη Παιδική Χαρά ΑμεΑ στη Νέα Κηφισιά, στον 11ο, νέο, Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στη Βίλα Μιχλ, στο πρόγραμμα για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, στο σύγχρονο portal του Δήμου που, όπως ειπώθηκε, στην εφαρμογή αντιμετώπιση της καθημερινότητας έχει εξυπηρετήσει πάνω από 3.000 άτομα, στον περίπατο γνώσης και ιστορίας της Μικρασιατικής Ερυθραίας, έργα που υλοποιήθηκαν παρά, όπως τόνισε, την τερατώδη γραφειοκρατία που στραγγαλίζει τις προσπάθειες του Δήμου, αλλά και της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Θωμάκος μίλησε και για την μεταρρύθμιση της τοπικής δημοκρατίας που συντελείται στον Δήμο Κηφισιάς. Εφαρμογή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για 3η χρονιά με υψηλά ποσοστά υλοποίησης των έργων που πρότειναν οι πολίτες, 100 Συνοικιακές Συνελεύσεις, εκλογή Συνοικιακών Συμβουλίων μετά από 35 χρόνια.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Κηφισιάς έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι βασιλόπιτας στον μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, σην εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, βουλευτή Χαρά Καφαντάρη, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μπαλάφα, την εκπρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ., βουλευτή Άννα Καραμανλή, τους αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο.

Επίσης, κομμάτια πίτας κόπηκαν για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, Εκάλη, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά και τα κομμάτια παρέλαβαν αντίστοιχα ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, και η πρόεδρος της Δ.Ε. Κηφισιάς, Ειρήνη Πολίτη.

Τις ευχές τους έδωσαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς, Παναγιώτης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Θανάσης Βούλγαρης, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Βάσω Σπηλιωτοπούλου (Εκάλης), Νίκος Χιωτάκης και Βασίλης Βάρσος (Κηφισιάς).

Ακολούθως η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τελετή βράβευσης φορέων και πολιτών του Δήμου. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν για την αρωγή τους στον Δήμο Κηφισιάς: η επιχείρηση Βάρσος, ο ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς, η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς, ο Ροταριανός Όμιλος Κηφισιά – Πολιτεία, ο Σύλλογος Γυναικών Εκάλης.

Τις βραβεύσεις έκαναν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, και οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Κασιούρας, Παντελής Παπανικολόπουλος, Σίσσυ Παπασπύρου και Ζέτη Κασιμάτη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η διακεκριμένη δημοσιογράφο και πολίτης Δήμου Κηφισιάς Κάτια Μακρή, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον μεγάλο μαέστρο Γιώργο Κατσαρό.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου, Γεώργιος Κουμουτσάκος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γεώργιος Καρράς, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, οι πρώην υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Αργύρης Ντινόπουλος, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας της Ν.Δ.,  Ζωή Ράπτη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των Συνοικιακών Συμβουλίων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εκκλησίας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, εκδότες και δημοσιογράφοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet