Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. η «Ακαδημία Γονέων» στο Μαρούσι
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. η «Ακαδημία Γονέων» στο Μαρούσι

Ενεργός υποστηρικτής του προγράμματος «Ακαδημίας Γονέων» στον Δήμο Αμαρουσίου είναι ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, προσφέροντας την αιγίδα του.

Η πρόεδρος του Ομίλου, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε κάθε θεσμικά αναγνωρισμένη επιμορφωτική προσπάθεια που έχει στο επίκεντρο την εφηβική ηλικία και την οικογένεια, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος ορθής ενημέρωσης για κρίσιμα ζητήματα και σύγχρονους προβληματισμούς, περί συμπεριφορών και ψυχικής υγείας. Ο θεσμός της οικογένειας, ως βασικός μηχανισμός δόμησης και οργάνωσης της κοινωνίας, με διαχρονική συνεισφορά στον πολιτισμένο βίο του ανθρώπου, αποτελεί στις μέρες μας ίσως το μοναδικό προμαχώνα αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών. Κάθε συλλογική πρωτοβουλία που στηρίζει έμπρακτα την οικογένεια και την εφοδιάζει με γνώση και δημιουργική λογική, οφείλουμε να την αναδεικνύουμε σε καθημερινή πράξη συνειδητής κοινωνικής συμπεριφοράς».

Σημαντική παρουσία και διακριτό επιστημονικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος θα έχει το επίτιμο μέλος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ), Κώστας Νταλούκας.

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς Επιστημονικό Οργανισμό «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Enable Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας», Διεθνούς Ρόταρυ. Τo Europalso είναι επίσης υποστηρικτής του προγράμματος, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου του, που συμπεριλαμβάνει και τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις για γονείς, χωρίς χρέωση, σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος από τον χώρο της Υγείας.

Επιστημονική υπεύθυνη του εγχειρήματος και διοργανώτρια είναι η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Άρτεμις Τσίτσικα.

Η πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 από τις 16:30 έως τις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (ισόγειο δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) με θέμα «Ψυχική Υγεία (άγχος, διαχείριση θυμού, καταθλιπτικό συναίσθημα)». Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος (MD, MSc, PhD) Ορέστης Γιωτάκος, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», επιστημονικός υπεύθυνος της Obrela.

Οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων στον Δήμο Αμαρουσίου θα πραγματοποιούνται μια φόρα τον μήνα. Η μορφή διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι βιωματική και σε κάθε συνάντηση συνδυασμένη με μία θεωρητική διάλεξη. Επίσης, προσφέρεται ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες συμμετοχής μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 80011 80015 (χωρίς χρέωση) ή να αποστείλουν μήνυμα στα e-mail: [email protected], [email protected], [email protected], καθώς και στο e-mail: [email protected] και στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2038332 και 6944 158100.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet