«Έπειτα από χρόνια η Περιφέρεια Αττικής “ξεπαγώνει” έργα στο Μαρούσι»
Κοινωνία

«Έπειτα από χρόνια η Περιφέρεια Αττικής “ξεπαγώνει” έργα στο Μαρούσι»

«Ξεπάγωσαν», σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, σημαντικά έργα υποδομής του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκονταν «στα συρτάρια» της Περιφέρειας Αττικής.

Για «δικαίωση των πολυετών αγώνων της» κάνει λόγο η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Δικαίωση για τους πολυετείς αγώνες της διοίκησης Αμαρουσίου
Έπειτα από χρόνια κακομεταχείρισης των Μαρουσιωτών, η Περιφέρεια Αττικής ξεπαγώνει σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη που για χρόνια ολόκληρα οι μελέτες τους βρίσκονταν βαθιά στα συρτάρια της Περιφέρειας

Έπεται από τρία χρόνια κακομεταχείρισης της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης από μέρους της Περιφέρειας Αττικής, με ορατές τις σοβαρές συνέπειες που έχει υποστεί από τη διακριτική μεταχείριση στην κατανομή των πόρων, με κριτήριο να εξυπηρετεί ημετέρους και όχι τις πραγματικές ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας λειτουργώντας υπονομευτικά προς τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά και έπειτα από πολυετείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις από μέρους της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε, επιτέλους, να σεβαστεί τα χρήματα των Μαρουσιωτών και να ξεπαγώσει σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη και τους πολίτες που για χρόνια ολόκληρα οι μελέτες τους βρίσκονταν βαθιά στα συρτάρια των υπηρεσιών της.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή από μέρους της Περιφέρειας Αττικής του γενικού διευθυντήΈργων, Υποδομών και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Στράτου Παγωτέλη, και αρμόδιων στελεχών, και από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου του γενικού γραμματέα, Γιώργου Διδασκάλου, και υπηρεσιακών παραγόντων, τη διευθύντρια Τεχνικών Έργων, Μ. Σεραφετινίδου, και τον προϊστάμενο Μελετών, Γ. Χάλαρη, οριστικοποιήθηκαν τα εξής:

1. Έπειτα από τρία χρόνια συνεχών πιέσεων και παρεμβάσεων, θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 το έργο της κατασκευής του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι (Ο.Τ 580).

2. Το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια θα προωθήσει την κατασκευή του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική φάση έγκρισης της μελέτης.

3. Όσον αφορά στις ώριμες μελέτες άνω των 15 εκατ. ευρώ, που παρά το γεγονός ότι η εκπόνησή τους είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, τελικά εκπονήθηκαν με χρήματα του Δήμου, και αφορούν στην οριστική αντιπλημμυρική θωράκιση των γειτονιών του Δήμου, βγαίνουν από τα συρτάρια της Περιφέρειας και προωθούνται για άμεση χρηματοδότηση.

4. Επίσης, σχετικά με μία σειρά σημαντικών έργων ύψους άνω των 15  εκατ. ευρώ (κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και πεζογέφυρας, ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων και βελτίωση προσβασιμότητας), ο Δήμος διεκδικεί την άμεση χρηματοδότησή τους.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, παρά την πολυετή καθυστέρηση, που αναδεικνύει την παθογένεια των χρηματοδοτήσεων των έργων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης που στηρίζονται σε επιλογές με μη αντικειμενικά κριτήρια και ασχέτως ωριμότητας των φακέλων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να διεκδικεί, όπως πράττει, άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, τη δίκαιη χρηματοδότηση έργων υποδομής, σημαντικών για την πόλη μας, ως θα όφειλε η Περιφέρεια να πράττει, σεβόμενη τα χρήματα των Μαρουσιωτών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής ας εγκαταλείψει επιτέλους τον παθογενή τρόπο διαχείρισης της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ας αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και ισοτιμία όλους τους κατοίκους της Αττικής ανεξαιρέτως, μακριά από συμπάθειες και διακριτική μεταχείριση προς φίλα προσκείμενες δημοτικές Αρχές».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet