1η Συνέλευση για τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
Πολιτική

1η Συνέλευση για τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουνίου η πρώτη συνέλευση του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης, με επικεφαλής τον Γιώργο Θωμάκο, δήμαρχο Κηφισιάς από 1ης Σεπτεμβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο κ. Γ. Θωμάκος ευχαρίστησε τα μέλη και τους υποψηφίους του συνδυασμού για το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε ότι τέτοιου είδους συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δύο μήνες, όπου θα συζητιούνται τα προβλήματα του Δήμου με τη συμμετοχή όλων των μελών του συνδυασμού, αλλά κι των πολιτών εφόσον το επιθυμούν.

Τέλος, ανακοίνωσε τη σύσταση 13 επιτροπών οι οποίες θα συγκεντρώνουν τα προβλήματα του Δήμου και θα παρουσιάζουν στη διοίκηση προτάσεις για τη λύση τους, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού που ακολουθεί.

Η πρώτη συνέλευση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας- Εκάλης» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», το βράδυ της Πέμπτης.

Ο νέος δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αφού ανέλυσε το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα και ευχαρίστησε τους εθελοντές, τα μέλη και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων με την ανεξάρτητη νέα διοίκηση.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της «Δύναμης Ελπίδας» για συμμετοχικές διαδικασίες γίνονται πράξη καθώς ο κ. Γ. Θωμάκος τόνισε πως ανά δίμηνο θα πραγματοποιούνται συνελεύσεις του συνδυασμού όπου θα αποφασίζονται τα βασικά θέματα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Παράλληλα ο κ. Γ. Θωμάκος συνέστησε σε όλους περίσκεψη, έθεσε τις κόκκινες γραμμές και μίλησε για δουλειά ακόμα και καθ΄ όλην την περίοδο του καλοκαιριού προκειμένου να γίνει στροφή στο μέλλον. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι άμισθος σύμβουλος της νέας διοίκησης θα είναι ο οικονομολόγος Σταύρος Απέργης.

Να σημειώσουμε πως δημιουργήθηκαν 13 Επιτροπές του συνδυασμού οι οποίες θα εργάζονται συστηματικά τα επόμενα πέντε χρόνια πάνω στο εξειδικευμένο αντικείμενό τους. Οι επιτροπές θα καταστρώνουν πλάνα εργασίας και θα καταθέτουν τις προτάσεις τους στη νέα δημοτική αρχή. Σε αυτές τις ομάδες εργασίας έχουν την δυνατότητα συμμετοχής τα μέλη και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού αλλά και οι πολίτες που το επιθυμούν, συμμετοχή που θα αποτελεί εχέγγυο και εγγύηση δημοκρατικότητας. Οι επιτροπές είναι:

  • Οικονομικών Προγραμμάτων –ΕΣΠΑ- Καινοτομίας
  • Επιχειρηματικότητας- Αγοράς- Ανεργίας- Καταστημάτων και Δημοτικής Οικονομίας
  • Εσωτερικής Οργάνωσης-Καθημερινότητας
  • Τοπικής Δημοκρατίας και Θεσμών
  • Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πληροφορικής
  • Παιδείας
  • Υγείας- Πρόνοιας- Κοινωνικών Θεμάτων
  • Τεχνικών Θεμάτων-Περιβάλλοντος-Πολεοδομίας-Καθαριότητας
  • Αθλητισμού- Πολιτισμού- Νεολαίας- Τουρισμού
  • Κυκλοφοριακών Θεμάτων– Συγκοινωνιών
  • Δημοσίων Σχέσεων-Διεθνών Σχέσεων –Χορηγιών
  • Ασφάλειας- Πυρασφάλειας
  • Ζωοφιλίας

Κάθε επιτροπή με εσωτερικές διαδικασίες θα εκλέξει τον συντονιστή της που θα συγκεντρώνει τις προτάσεις και θα τις παρουσιάζει στη δημοτική ομάδα και στη διοίκηση του Δήμου.

Παράλληλα με ψηφοφορία αποφασίστηκε πως μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και καταστήματα προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα αλλά και με σωστό προγραμματισμό και αξιολόγηση να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet