Ομιλία για τις αστικές, οικιακές καλλιέργειες, στο Σπυροπούλειο
Κοινωνία

Ομιλία για τις αστικές, οικιακές καλλιέργειες, στο Σπυροπούλειο

ομιλία – συζήτηση με θέμα «Αυτάρκεια & Εξοικονόμηση: Αστικές, οικιακές καλλιέργειες» διοργανώνεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 19:30 στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Αγ. Σοφίας 1).

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σημειώνει σχετικά με την εκδήλωση: «Οι αστικές καλλιέργειες δεν είναι μια καινούργια ιδέα ή μια φιλόδοξη πρόταση, αλλά μια πρωτοποριακή παρέμβαση για την παραγωγή τροφίμων στα σύγχρονα αστικά κέντρα, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής και μεταφοράς. Ο όρος αστική καλλιέργεια περιλαμβάνει την αστική κτηνοτροφία, τις αστικές υδροπονικές καλλιέργειες την αστική μελισσοκομία και την αστική κηπουρική. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες διεξάγονται και σε περιαστικές περιοχές. Μπορούν ένας μικρός κήπος, μια ζαρντινιέρα, ένα ανήλιαγο υπόγειο, ένα πατάρι ή και ένα δωμάτιο να μας δώσουν τρόφιμα; Μπορούν τα οργανικά σκουπίδια μας να χρησιμεύσουν ως λίπασμα και υπόστρωμα; Ναι, μπορούν!».

Ο μεταπτυχιακός γεωπόνος Π. Ρίτσος θα εισαγάγει το κοινό στον χώρο των αστικών, οικιακών καλλιεργειών και θα μοιραστεί μαζί του χρηστικές συμβουλές και οδηγίες.

Συνδιοργάνωση: Επιτροπή Ασφαλείας & Εκτάκτων Αναγκών Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού / ΚΕΠΕ ΚοινΣΕπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet